Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimul minut
Sport 27 Ianuarie 2007 / 00:00 487 accesări 0 comentarii

Mare surpriză la Campionatul Mondial de Handbal masculin

Marea surpriză a celei de-a treia runde a grupelor semifinale a venit din partea Danemarcei, care a învins clar campioana mondială en titre, Spania! Acest rezultat încurcă serios situaţia din Grupa M II, acolo unde doar Croaţia este sigură de calificare! Dar şi campioana olimpică poate rata prima poziţie în grupă, mai ales că mai are de jucat cu Spania, în marele derby al grupei. Situaţia continuă să se complice în prima grupă semifinală, acolo unde Polonia a învins Islanda şi nu mai puţin de 4 echipe au cîte 4p. Şi încă nu s-a disputat marele derby al grupei, meciul dintre Franţa şi Germania, două dintre principalele candidate la titlul mondial. Derby care va avea loc astăzi, învingătoarea urmînd să ia o opţiune serioasă pentru cîştigarea grupei. Reamintesc că primele patru echipe din fiecare grupă se vor calfica în sferturi de finală, acolo unde încep meciurile eliminatorii. Rezultate de joi - Grupa M I: Tunisia - Germania 28-35; Polonia - Islanda 35-33; Franţa - Slovenia 33-19; Grupa M II: Cehia - Rusia 26-30; Croaţia - Ungaria 25-18; Danemarca - Spania 27-23. Partidele din turneele de consolare: Kuweit - Argentina 25-28 (Grupa I); Egipt - Koreea 30-36 (Grupa II); Groenlanda - Brazilia 30-33 (Grupa III); Qatar - Maroc 27-44 (Grupa IV). Programul ultimelor partide din grupele semifinale - sîmbătă: Franţa - Germania, Islanda - Slovenia, Polonia - Tunisia (Grupa M I); Croaţia - Cehia, Ungaria - Spania, Danemarca - Rusia (Grupa M II); duminică: Germania - Islanda, Slovenia - Polonia, Franţa - Tunisia (Grupa M I); Spania - Croaţia, Rusia - Ungaria, Danemarca - Cehia (Grupa M II). Ultimele meciuri din turneele de consolare se joacă sîmbătă, după următorul program: Ucraina - Argentina (Grupa I); Norvegia - Koreea (Grupa II); Australia - Brazilia (Grupa III); Angola - Maroc (Grupa IV).

Finale la Australian Open 2007

Sîmbătă, la Melbourne, este programată finala feminină la Australian Open, pentru cîştigarea primului mare turneu de Grand Slam al anului urmînd să lupte rusoaica Maria Şarapova, următoarea nr. 1 mondial, jucătoarea americană Serena Williams, nr. 81 mondial, care a reuşit una dintre cele mai răsunătoare reveniri din istorie. Vineri, tenismanul chilian Fernando Gonzalez, cap de serie nr.10, s-a calificat în finală masculină la Australian Open. Gonzalez l-a învins, în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-3, 6-1, pe germanul Tommy Haas, cap de serie nr. 12, devenind al doilea chilian care va disputa o finală de Grand Slam, după Marcelo Rios în 1998, tot la Melbourne. Gonzalez, în vîrstă de 26 de ani, îl va întîlni, duminică, în ultimul act al Australian Open pe elveţianul Roger Federer, principalul favorit al competiţiei.

Drogba îl va urma pe Mourinho dacă portughezul pleacă de la Chelsea

Atacantul Didier Drogba ar fi tentat să îl urmeze pe antrenorul Jose Mourinho în cazul în care acesta ar pleca de la Chelsea, deoarece consideră că Premiership nu va mai avea farmec fără portughez, informează cotidianul “The Sun”. “Poate că acesta este sfîrşitul erei Mourinho. Este adevărat că în ultimele luni echipa Chelsea a fost de nerecunoscut. Aş fi vrut doar să ştiu unde a dispărut spiritul nostru de echipă. Nu înţeleg de ce este atacat Mourinho, mai ales din interiorul propriului său club. Acum este evident pentru noi toţi că acest club nu mai este un tot unitar”, a spus Drogba. Fotbalistul ivorian a semnat recent un nou contract cu Chelsea, valabil pînă în 2010 şi care include un salariu săptămînal de 100.000 de lire sterline, dar, potrivit “The Sun”, “vorbeşte deja despre o eventuală plecare în semn de protest faţă de felul în care este tratat Mourinho”.

Olympique Lyon este primul club francez cotat la bursă

Holdingul OL Groupe, care gestionează activitatea echipei Olympique Lyon, a lansat ieri dimineaţă acţiunea de cotare la bursă, prima a unui club francez de fotbal, a anunţat preşedintele Jean-Michel Aulas. Acesta a precizat că în ofertă se află 3.686.993 de acţiuni, la un preţ între 21 şi 24,4 euro pentru fiecare acţiune, “pentru o sumă între 85 şi 100 de milioane de euro, 30 la sută din capitalul OL Groupe”. “Holdingul nu se reduce doar la clubul OL. Include şi produse de imagine, de marketing, o reţea de televiziune ce funcţionează 24 de ore din 24 şi parteneri precum grupul Accor, dar şi meserii complementare de restaurare, organizare de călătorii şi de evenimente. Veniturile obţinute din activităţile holdingului sînt de 166,1 milioane de euro în 2005-2006 şi au crescut în ultimii doi ani cu 32 la sută anual. Rezultatul net este de 15,9 milioane, pentru anul fiscal încheiat la 30 iunie 2006. Această operaţiune va permite grupului să dispună de resurse noi pentru a-şi accelera creşterea şi a-şi continua dezvoltarea pe o bază diversificată de venituri”, a explicat Aulas.

Feyenoord va contesta la TAS excluderea sa din Cupa UEFA

Feyenoord Rotterdam va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv excluderea sa din Cupa UEFA, decisă de Comisia de Apel a forului european ca urmare a incidentelor provocate de fanii olandezi la meciul cu AS Nancy, disputat în Franţa, la 30 noiembrie 2006, în Grupa E a competiţiei. “Feyenoord va face apel împotriva excluderii din Cupa UEFA”, a anunţat clubul olandez pe site-ul său oficial. “În baza faptelor, ştim că echipa nu este vinovată. Vrem o examinare juridică a verdictului Comisiei de Apel a UEFA”, a explicat directorul financiar al grupării, Onno Jacobs. Feyenoord recurge astfel la ultima sa posibilitate de a anula decizia UEFA. “Avem impresia că s-a comis o nedreptate în ceea ce priveşte echipa Feyenoord”, a menţionat Jacobs. Echipa Feyenoord a fost exclusă din ediţia 2006-2007 a Cupei UEFA, în urmă cu o săptămînă, ca urmare a incidentelor provocate de fanii olandezi la meciul cu AS Nancy. Iniţial, clubul Feyenoord a fost amendat cu 200.000 de franci elveţieni de Comisia de Disciplină şi a primit o sancţiune cu suspendare de a disputa două meciuri de pe teren propriu în cupele europene cu porţile închise. UEFA a atacat, însă, în apel această sancţiune, în conformitate cu articolul 50 din Regulamentul Disciplinar al forului european, potrivit căruia “părţile direct implicate şi UEFA au dreptul la apel”. Forul european a anunţat, joi, că Tottenham Hotspur, adversara stabilită iniţial pentru Feyenoord pentru faza şaisprezecimilor Cupei UEFA, va juca direct în optimi.

Patinatorii Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy, cei mai săraci campioni europeni

Perechea germană Aliona Savcenko - Robin Szolkowy, care a cucerit titlul european la patinaj artistic la CE de la Varşovia, sînt cei mai săraci campioni europeni, avînd un venit lunar constant de numai 400 de euro, scrie cotidianul “Bild”. “Trăim de la lună la lună”, spune Robin Szolkowy despre problemele financiare cu care se confruntă perechea germană. Problemele au început după ce, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino, antrenorul celor doi patinatori, fostul campion mondial Ingo Steuer, a fost acuzat de colaborare cu poliţia secretă a fostei RDG, Stasi, şi concediat de Federaţia Germană de Patinaj. Cei doi patinatori au rămas însă alături de antrenorul lor, astfel încît nici ei nu au mai primit sprijin financiar de la forurile sportive germane. Ingo Steuer şi Robin Szolkowy au rămas şomeri, singura care are un venit lunar de 400 de euro fiind Aliona Savcenko, ce reprezintă imaginea unei concesiuni auto. “Eu trăiesc din economii. Dacă n-aş fi cîştigat aşa de bine ca sportiv, acum nu ne-am descurca. Avem costuri uriaşe, pentru transport la competiţii, costume şi altele”, a declarat Steuer. Pentru a mai obţine ceva bani, cei trei şi-au creat un site www.pixeleis.de unde fanii şi sponsorii pot să doneze bani pentru pregătirea celor doi patinatori. Pentru medalia de aur cucerită la CE de la Varşovia, cei doi sportivi au fost premiaţi de Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) cu suma de 23.000 de euro. Steuer spune că banii le prind foarte bine, deşi “nu sînt o asigurare pentru toată viaţa”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.0709 secunde