Ultramaraton de 24 de ore pe nisip, în sprijinul copiilor cu autism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment unic în lume

Ultramaraton de 24 de ore pe nisip, în sprijinul copiilor cu autism

Sport 19 Aprilie 2017 / 14:41 1774 accesări

În acest weekend, în zilele de 22 şi 23 aprilie, începând cu ora 10.00, va avea loc, în staţiunea Mamaia, un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 de echipe, fiecare formată din câte 24 de concurenţi. Startul va fi dat din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţă de 3 kilometri. Participanţii vor parcurge în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să fie contabilizați cât mai mulţi kilometri.

Evenimentul sportiv este organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră” și face parte din proiectul „Camera Virtuală”, care promovează drepturile de integrare în comunitate ale copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, precum și studenţi ai Universităţii “Ovidius”.

Telekom România susține cu 7.000 de euro proiectul „Camera Virtuală”, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, prin intermediul programului „Te implici”. Centrul de Psihologie „Marea Neagră”, inițiatorul proiectului, va marca simbolic sponsorizarea oferită de Telekom, în cadrul ediției din 2016 a programului „Te implici”, în cadrul evenimentului „Alerg 24 de ore pe nisip pentru Autism Marea Neagră”. Astfel, fiecare oră alergată echivalează cu aproximativ 300 de euro, direcționaţi de compania Telekom România.

„Acest eveniment îmbină două dintre preocupările noastre sociale principale: un stil de viață sănătos, inclusiv prin alergare, respectiv cauza copiilor, așa că am răspuns cu entuziasm propunerii de a fi alături de Centrul de Psihologie „Marea Neagră”. Este un eveniment care transmite un mesaj puternic despre spiritul colaborativ al comunității și despre anduranța pusă în slujba unei cauze nobile”, a spus Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al Telekom România.

„Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei. Traseul concursului măsoară o distanţă de 3 kilometri, pe care concurenții o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize”, a declarat Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre revoluţionarele sale proiecte dedicate copiilor autişti şi organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.

Pe timpul evenimentului de 24 de ore, se vor organiza o serie de momente speciale, printre care amintim depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi „Marea Neagră”. În urma acestui jurământ solemn, care va avea loc pe nisip, chiar la țărmul mării, copiii vor fi acceptați în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi. De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi dansuri moderne şi street dance, muzica, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2496 secunde