UMC abordează un domeniu unic în România! Vezi despre ce este vorba!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UMC abordează un domeniu unic în România! Vezi despre ce este vorba!

Educație 14 Martie 2017 / 17:55 875 accesări

La începutul lunii martie, Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a înființat prima Divizie (Chapter) din România a Societății Antene și Propagare din cadrul Institutului Inginerilor din Domeniul Electric și Electronic (IEEE). Aceasta este cea mai mare și mai reputată organizație profesională de profil din lume, grupând peste 400.000 de specialiști din mediul academic și din industrie.

Demersurile pentru înființarea Diviziei române a Societății IEEE Antene și Propagare au început în luna februarie, printr-o petiție inițiată de directorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații al UMC, prof. univ. dr. ing. Răzvan Tamaș. Petiția a întrunit numărul necesar de semnături din partea membrilor IEEE-AP și, de curând, a fost aprobată de către oficialii IEEE, consfințind înființarea în România a acestei Divizii.

Doi dintre cei mai reputați specialiști în antene și propagare din lume, profesorul Raj Mittra, de la Pennsylvania State University, SUA, și profesorul Zhi Ning Chen, de la Universitatea Națională din Singapore, au salutat înființarea Diviziei IEEE-AP România. De asemenea, aceștia și-au exprimat intenția de a participa, în calitate de lectori invitați, la seminarii sponsorizate de IEEE, organizate în cadrul Chapter-ului IEEE-AP România și găzduite de UMC. Divizia IEEE-AP România își propune să stimuleze colaborarea între specialiștii din acest domeniu, prin accesarea unor finanțări de proiecte în parteneriat, și să contribuie la creșterea vizibilității activității acestora.12
Pagina a fost generata in 0.1887 secunde