UMC se înnoieşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
UMC se înnoieşte
Educație 13 August 2019 / 18:11 832 accesări 1 comentariu

Universitatea Maritimă din Constanța, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finalizare a proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară: Corp B - Baza Nautică (Sediu Lac Mamaia) str. Cuarțului nr.2, Constanța''. Finanțarea este asigurată din fonduri europene 98% și din venituri proprii 2%.Au fost aprobațiindicatorii tehnico - economici ai obiectivului de investiții, respectiv indicatorii maximali și minimali ai obiectivului de investiții, în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a investiției este de 24.625.066,32 lei (inclusiv TVA 19%) respectiv, 20.715.298,92 lei (fără TVA), din care aproximativ 21% reprezintă dotări echipamente tehnice.

Obiectivele generale și specifice, precum și activitățile prevăzute în cadrul acestui proiect au fost concepute ținând cont de nevoia îmbunătățirii sistemului de învățământ din UMC și adaptarea la normele și standardele internaționale.

Coordonat de către rectorul universității, domnul prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, proiectul, inovativ din punct de vedre arhitectural, își propune următoarele obiective principale:extinderea suprafeței infrastructurii educaționale a UMC cu 2086 mp, prin suplimentarea cu 2 etaje a Corpului B - Baza Nautică (Sediu Lac Mamaia) str. Cuarțului nr. 2 printr-o construcție autoportantă; construcția și dotarea a 6 săli cu capacitatea de 713 locuri; construcția și dotarea sălilor de seminar și laboratoarelor la nivel european; achiziția unei camere anecoide. Un alt obiectiv extrem de important se referă la achiziția a două simulatoare în domeniul exploatării maritime:

1.Simulatorul Operator. Oferă posibilitatea de instruire în manipularea generală a mărfurilor și operarea specifică a macaralelor precum și instruire în operațiuni combinate de încărcare și descărcare a navelor.

2.Simulator Balast. Scopul Simulatorului K-Sim Ballast este de a oferi un instrument care reprezintă o replicare realistă a dinamicii comportamentul unei platforme mobile de foraj pentru balast si sistemede menținere a poziției.

Perioada de realizare a proiectului este de 24 luni.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1681 secunde