„Umor și umoriști dobrogeni”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment editorial

„Umor și umoriști dobrogeni”

Cultură 15 Aprilie 2015 / 00:00 816 accesări

Veselia  se va instaura sâmbătă, de la ora 11.00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, cu prilejul lansării volumului „Umor și umoriști dobrogeni”, realizat de scriitorul, jurnalistul și profesorul Traian Brătianu. Întâlnirea se va desfășura sub egida Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC), evenimentul editorial fiind urmat de un recital de umor.

Volumul „Umor și umoriști dobrogeni” este „o adevărată enciclopedie a satirei și umorului născute în ținuturile dintre Dunăre și Mare. În paginile ei sunt prezenți peste 108 autori de panseuri, aforisme, epigrame, catrene, fabule, poezii vesele, foiletoane, schițe, nuvele, romane, teatru, dar și caricaturiști ori autori de benzi desenate. Toți au în comun faptul că au cultivat în lucrările lor, intens sau ocazional, satira și umorul. Unui număr de 95 de umoriști, autorul (n.r. - Traian Brătianu) le-a dedicat câte un capitol special, care include o schiță biografică și câteva exemplificări din lucrările lor”, se arată într-un  comunicat de presă semnat de CUC.

Volumul este deschis de cuvântul introductiv „Mai în glumă, mai în serios..”, semnat de președintele Clubului Umoriștilor Constănțeni, Dan Norea. Prefața autorului Traian Brătianu, „Pledoarie pentru umor”, se prezintă sub forma unui eseu despre umor, istoria umorului românesc, în general, și a celui dobrogean, în particular, despre instituțiile sale (cenacluri, cluburi, asociații, publicații).

Cartea a apărut sub egida Editurii Fundației „Andrei Șaguna”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1359 secunde