Umple-ți cămara la prețuri decente, pe muzică populară cu... accente rock!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean se apropie

Umple-ți cămara la prețuri decente, pe muzică populară cu... accente rock!

Divertisment 27 August 2017 / 16:19 1802 accesări

Nu ați apucat să vă umpleți cămara pentru iarnă? Nu e nicio tragedie. Veți avea ocazia să vă cumpărați fructe, legume, brânzeturi, murături de toate felurile, lactate și produse din carne cât să vă ajungă pentru zece ierni. În perioada 29 septembrie - 8 octombrie are loc Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean, tradiționalul eveniment organizat în ultimii zece ani de Consiliul Județean Constanța (CJC).

Nu ați apucat să vă umpleți cămara pentru iarnă? Nu e nicio tragedie. Veți avea ocazia să vă cumpărați fructe, legume, brânzeturi, murături de toate felurile, lactate și produse din carne cât să vă ajungă pentru zece ierni. În perioada 29 septembrie - 8 octombrie are loc Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean, tradiționalul eveniment organizat în ultimii zece ani de Consiliul Județean Constanța (CJC). Festivitățile se vor desfășura la Pavilionul Expozițional Constanța, vizavi de hotelul Malibu din stațiunea Mamaia. Pe lângă târgul tradițional de legume-fructe, produse alimentare și meșteșuguri, la care participă sute de producători dobrogeni, vor exista spectacole dedicate tinerilor și copiilor, ateliere și surprize care îi vor ține pe vizitatori în priză.

CARE E PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 29 septembrie, la ora 16.00. Între orele 17.30 și 19.00 au loc parada costumelor populare și un program artistic susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”. Seara continuă cu un show multimedia și concerte ale artiștilor în vogă. Ziua de sâmbătă, 30 septembrie, cuprinde un scurt spectacol pentru copii prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța, ce are loc între orele 16.00 și 17.00. Intervalul orar cuprins între orele 17.00 și 19.00 este dedicat folclorului, iar de la 19.00 la 23.00 se reiau concertele rock și pop. Spectacolele folclorice și concertele pop-rock vor continua în fiecare seară până duminică, 8 octombrie, când se închide evenimentul. În paralel cu programul de pe scenă vor avea loc ateliere de creație pentru copii. În plus, pentru că Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean este cunoscută pentru promovarea tradițiilor populare din toată țara, la eveniment vor fi prezenți meșteri și producători ce vor aduce obiecte și preparate specifice. Standurile vor fi deschise între orele 9.00 - 23.00. În ceea ce privește prețurile produselor ce vor fi comercializate la târg, participanții au fost de acord să își vândă marfa la costuri mai mici cu 20% față de prețurile din piețele constănțene. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța (CJC), în colaborare cu Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”. Pentru finanțarea Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean, CJC a alocat 452.200 de lei, iar Centrul „Teodor Burada” a acordat 500.000 de lei.

CUM POȚI SĂ AJUNGI LA PAVILION

Programul de vizitare va fi, zilnic, de dimineață până seara. Potrivit CJC, amplasamentul Pavilionului Expoziţional va fi împărţit în mai multe zone, rezervate standurilor cu legume şi fructe, dar şi producătorilor viticoli, crescătorilor de animale şi păsări. În perioada Sărbătorii Recoltei, constănţenii vor putea ajunge la Pavilionul Expoziţional cu mijloacele de transport în comun: autobuzele 5-40, 40C şi 102.12
Pagina a fost generata in 0.311 secunde