Un adult şi trei copii, salvaţi de la înec la Jupiter, în weekend

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un adult şi trei copii, salvaţi de la înec la Jupiter, în weekend

Eveniment 20 Iunie 2022 / 12:01 521 accesări

Pompierii militari constănţeni au fost solicitaţi să intervină în aproape 200 de misiuni, la sfârşitul săptămânii trecute, printre care cele de salvare de la înec a patru persoane, dintre care trei minori, în staţiunea Jupiter, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

ISU a intervenit în cazul a doi copii, de 7 şi 13 ani, care au fost scoşi din apa mării de turiştii aflaţi la plajă, în staţiunea Jupiter. Pompierii şi cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa i-au asistat medical, părinţii acestora refuzând transportul lor la spital.

Tot în staţiunea Jupiter, un bărbat de 41 ani şi un minor de 13 ani au fost aduşi la mal de salvamari. Au fost asistaţi medical de un echipaj SMURD, minorul fiind transportat la spital.

Pompierii militari şi echipaje ale Centrului de Antrenament al Scafandrilor Profesionişti din cadrul ISU "Dobrogea" au fost mobilizate, duminică seara, în municipiul Medgidia, pentru căutarea unei persoane căzute în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost primit în jurul orei 18,00. Au intervenit scafandrii ISU Dobrogea, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o ambarcaţiune.

Operaţiunile de căutare a persoanei căzute în canal au durat până după miezul nopţii şi au fost reluate luni, începând cu ora 8,20.

Dintre cele aproape 200 de misiuni ale ISU "Dobrogea", desfăşurate în perioada 17 - 19 iunie, în peste 150 de cazuri a fost vorba de acordarea primului ajutor şi/sau transportarea la unităţi sanitare în situaţia persoanelor cu afecţiuni medicale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1827 secunde