Un alt caz de deces de GRIPĂ, la Constanța! Avea doar 47 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
INSP: Un alt caz de deces de GRIPĂ, la Constanța! Avea doar 47 de ani
Sănătate 29 Ianuarie 2019 / 14:23 2387 accesări 1 comentariu

Specialiștii au confirmat un alt caz de gripă, la Constanța. Este vorba despre o femeie de doar 47 de ani; ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată împotriva gripei. Reamintim că, pe 23 ianuarie, reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța anunțau primele două decese din cauza gripei. Pe 29 ianuarie, puțin după ora prânzului, specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică anunțaseră decesul cu numărul 48; printre decedați se numără și un copil de 11 luni!

Specialiștii au confirmat un alt caz de gripă, la Constanța. Este vorba despre o femeie de doar 47 de ani; ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată împotriva gripei. Data decesului a fost 26 ianuarie, dar confirmarea a fost făcută pe 28 ianuarie. Reamintim că, pe 23 ianuarie, reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța anunțau primele două decese din cauza gripei. Și din cauza cazurilor de gripă, dar și din cauza numărului mare de afecțiuni respiratorii, conducerea SCJU, alături de oficiali ai Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ), au decis luarea unor măsuri de urgență. Mai exact, din 24 ianuarie 2019, se interzice accesul vizitatorilor în incinta unității spitalicești! Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă). În același timp, SCJU reamintește pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta spitalului se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.

ALTE DECESE!

Precizăm că, pe 29 ianuarie, puțin după ora prânzului, specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) anunțaseră decesul cu numărul 48. Astfel, ultimele cazuri anunțate sunt: femeie de 48 de ani, din județul Timiș, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Data decesului: 28 ianuarie 2019; femeie de 64 de ani, din județul Timis, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Data decesului: 28 ianuarie 2019; copil de 11 luni, sex masculin, din jud.Timiș, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25 ianuarie 2019.

Medicii recomandă prezentarea la specialist la primele semne de boală și evitarea automedicației. Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii. De asemenea, se recomandă respectarea cu strictețe normelor de igienă personală, spălarea mâinilor cu apă și săpun. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că în 29 ianuarie va decide starea de epidemie sau nu. După-amiază nu anunțase încă nimic, măsura urma să fie luată după centralizarea datelor, respectiv în seara de 29 ianuarie.Pagina a fost generata in 0.1778 secunde