Un avion a aterizat de urgență din cauza unei „conversații suspecte”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un avion a aterizat de urgență din cauza unei „conversații suspecte”

Externe 11 Iunie 2017 / 08:11 845 accesări

Un zbor al companiei aeriene EasyJet a aterizat de urgență sâmbătă seară la Koln, în vestul Germaniei, din cauza unei "conversații suspecte" auzite la bord și a unui bagaj suspect, iar trei pasageri au fost reținuți, potrivit poliției locale, scrie AFP.

În timp ce zbura de la Ljubljana la Londra, pilotul a decis să aterizeze după ce câțiva pasageri au informat personalul de bord "că mai mulți indivizi discută subiecte teroriste", a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al poliției, fără să precizeze conținutul acestor discuții.

După ce aparatul a aterizat într-o zonă securizată al celui de-al cincilea aeroport ca mărime din Germania, în jurul orei locale 18.00 (16.00 GMT), poliția federală a făcut ca toți cei 151 de pasageri să coboare pe toboganele de salvare și a izolat un rucsac aparținând unuia dintre cei trei suspecți, pe care ulterior echipele de intervenție l-au aruncat în aer.

Cei trei bărbați au fost predați poliției criminale din Koln, dar nu a fost făcută nicio precizare în legătură cu conținutul bagajului, nici despre realitatea amenințării teroriste.

Traficul aerian a fost întrerupt între orele 19.00 și 22.00 (17.00 și 20.00 GMT), interval în care au fost rerutate zece zboruri, iar alte 20 au avut întârzieri la decolare.

Într-un context de vigilență sporită după mai multe atentate în Germania, autoritățile au decis să evacueze vineri, 3 iunie, cel mai mare festival rock din țară, Rock am Ring, din cauza unei "amenințări teroriste" îndepărtate a doua zi.12
Pagina a fost generata in 0.1994 secunde