Un avion american de spionaj le-a dat emoții rușilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un avion american de spionaj le-a dat emoții rușilor

Externe 24 Mai 2016 / 15:39 323 accesări

Atașatul militar al ambasadei SUA la Moscova a fost chemat la Ministerul rus al Apărării, pentru explicații, după ce un avion american de spionaj a zburat nepermis de aproape de o aeronavă rusească de pasageri, deasupra Mării Japoniei, în apropierea granițelor Rusiei. Apărarea aeriană rusească a detectat un RC-135 american, duminică, într-un zbor de recunoaștere deasupra Mării Japoniei, efectuând manevre periculoase în apropierea avionului de pasageri rusesc, a precizat ministerul moscovit. Echipajul de pe aeronava americană nu a oferit niciun fel de informații cotrolorilor de trafic aerian din zonă, în ciuda faptului că exista pericolul real al unei coliziuni aeriene, întrucât avionul american zbura practic la aceeași altitudine la care evoluează zborurile comerciale, a mai adăugat Ministerul rus al Apărării. În acest context, atașatului militar al SUA la Moscova i s-a cerut să ia măsuri pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente pe viitor.

Cel puțin două avioane de pasageri aparținând unor importante companii aeriene europene au fost nevoite să își schimbe culoarul de zbor din cauza aeronavei americane, în spațiul aerian neutru de deasupra Mării Japoniei, relatează Russia Today. Avionul neidentificat zbura la o altitudine de circa 11.000 de metri și nu a răspuns apelurilor lansate de controlorii de trafic aerian, motiv pentru care aceștia au fost nevoiți să schimbe traiectul de zbor pentru un Boeing-777 al companiei KLM, care venea din Olanda cu destinația Japonia și se putea ciocni cu avionul american misterios, mai relatează Russia Today. Piloții de pe o altă aeronavă de pasageri, operată de Swiss Airlines, care venea din Elveția spre Japonia, au raportat chiar că au văzut cu ochii lor aeronava americană cu patru motoare, care se afla în imediata lor vecinătate, motiv pentru care au schimbat altitudinea zborului lor.

Acesta nu este primul incident aerian care implică avioane americane de spionaj, susține Russia Today. În ianuarie, un avion american de recunoaștere a fost detectat în vecinătatea spațiului aerian rusesc, zburând deasupra Mării Negre. La vremea respectivă, oficialii americani au reclamat interceptarea neprofesională a avionului lor de recunoaștere de către aviația militară rusă. În aprilie, alt avion american de recunoaștere a efectuat o apropiere rapidă de granițele rusești, fiind interceptat deasupra Mării Baltice.12
Pagina a fost generata in 0.2407 secunde