Un bărbat a murit din cauza gripei porcine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un bărbat a murit din cauza gripei porcine

03 Martie 2016 / 16:32 348 accesări

Un bărbat de 43 de ani, din comuna olteană Radomireşti, pensionar cu handicap, a murit din cauza virusului gripal tip A subtip H1 (gripă porcină), acesta fiind al doilea deces înregistrat la nivelul judeţului, în Olt fiind confirmate 57 de îmbolnăviri cu virusul gripal tip A subtip H1.

DSP Olt a informat, joi, că bărbatul din comuna Radomireşti a murit, miercuri, din cauza virusului gripal tip A subtip H1 (gripă porcină), la Spitalul "Victor Babeş” din Capitală, unde era internat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boala acestuia a debutat în 25 februarie, bărbatul fiind internat la Spitalul Slatina trei zile mai târziu, cu febră de 38,9 grade Celsius, cefalee, astenie, dureri musculare şi tuse. La unitatea medicală din Slatina a rămas doar o zi, doctorii luând decizia să-l transfere la Spitalul "Victor Babeş” Bucureşti, chiar înainte de confirmarea îmbolnăvirii cu gripă porcină.

Prezenţa virusului gripal tip A subtip H1 a fost confirmată în ziua în care bărbatul a murit.

Acesta suferea şi de diabet zaharat, fiind dependent de insulină.

În judeţul Olt, 57 de îmbolnăviri cu virusul gripal tip A subtip H1 şi un caz cu virusul gripal tip A subtip H3 au fost confirmate până în prezent, şase persoane fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Săptămâna trecută, un bărbat de 55 de ani, din Slatina, a murit după ce a contactat virusul gripal AH1N1 (gripă porcină). El era internat tot la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2589 secunde