Un catarg mai înalt decât legea! PNL Constanța cere autorităților să ia măsuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă Un catarg mai înalt decât legea! PNL Constanța cere autorităților să ia măsuri
Administrație, Politică 29 Octombrie 2019 / 11:55 743 accesări 0 comentarii

Catargul care a costat 80.000 de euro și despre care PNL spune că s-a ridicat fără autorizație de construire

Catargul care a costat 80.000 de euro și despre care PNL spune că s-a ridicat fără autorizație de construire

„Proiectul megalomanic al Consiliului Județean Constanța, construirea celui mai mare catarg din România nu are autorizație de construire. Din informațiile deținute, abia acum, după ce presa a intrat pe fir, președintele CJC, Horia Țuțuianu caută de zor o firmă căreia să îi dea 18.000 lei pentru a obține, retroactiv, autorizarea acestei construcții.

Acest lucru nu poate să arate decât disprețul pe care domnii ce conduc Consiliul Județean Constanța îl manifestă față de lege, reguli și norme. Ei sunt intangibili în timp ce un constănțean de rând este zvântat cu amenzi uriașe chiar și pentru o palmă de tencuială fără autorizație. Mai grav este că în grandomania lor, acești indivizi nu au ținut cont că în zona în care ei se joacă de-a patrioții se organizează evenimente publice, iar o asemenea construcție, fără să respecte normele de siguranță și disciplină în domeniu, poate să pună în pericol viața și integritatea oamenilor.

Având în vedere gravitatea unei asemenea situații, Partidul Național Liberal Constanța cere instituțiilor abilitate să demareze cercetări și să aplice legea.

În acest sens, PNL a înaintat o solicitare în data de 25.10., a.c., către Primăria Municipiului Constanța și în data de 28.10. a.c., către Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, prin care solicită o serie de lămuriri privind autorizarea și respectarea dispozițiilor de executare a construcției - portdrapelul de la Pavilionul Expozițional Constanța.

Potrivit legii, ”executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare. Autorizația de construire sau de desființare se emite la solicitarea deținătorului titlului de proprietate asupra unui imobil-teren și/sau construcții - ori a altui act care conferă dreptul de construire sau de desființare, în condițiile prezentei legi.”

În cazul în care catargul portdrapel nu deține autorizație de construire, filiala PNL Constanța solicită autorităților vizate să comunice dacă se încadrează în prevederile art.11 din Legea 50/1991 și dacă CJ Constanța, în calitatea sa de investitor a respectat prevederile art. 22 din Legea 10/1995 privind calitatea în construcții.

Având în vedere megalomania acestui proiect al CJC - cel mai înalt catarg din România, a faptului că se află într-o zonă în care, în mod frecvent se organizează târguri și există mari aglomerări de oameni, PNL Constanța solicită efectuarea controlului în regim de urgență.“

PNL - Filiala ConstanțaŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1429 secunde