Un constănţean, în BMW Clubsport Trophy, pe Spa-Francorchamps

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un constănţean, în BMW Clubsport Trophy, pe Spa-Francorchamps
Sport 30 Mai 2018 / 18:47 1319 accesări 2 comentarii

Constănțeanul în vârstă de 25 de ani Alexandru Cascatău a terminat prima etapă din BMW Clubsport Trophy pe podium și țintește același lucru în cea de-a doua cursă din sezon. Gazda competiției va fi și de această dată legendara pistă de Formula 1, Spa-Francorchamps. După un loc secund la prima sa cursă în acest campionat, Alexandru va continua să reprezinte România în competiția internațională la bordul BMW-ului E90 325i Clubsport Trophy preparat de cei de la Van der Horst Motorsport. Întrecerea va dura de data aceasta trei ore, sub cadrul competițional al Belcar Endurance Series, campionat variat și cu tradiție în motorsportul Belgian.

Schimbări minore pentru etapa secundă

Față de runda precedentă, Alexandru va schimba de data aceasta echipajul și mașina de concurs, urmând să treacă la volanul celui de-a doilea BMW al echipei, cel cu numărul de concurs 46. Și constelația de piloți va fi diferită, durata mai scurtă a cursei pretându-se la un echipaj mai mic, cu numai doi concurenți pe mașină. Astfel Alexandru va face echipă cu Mauro Mercuri (Italia). Se anunță de altfel și mai multe mașini la start și o organizare mai bună a competiției, precum și tranziția de la anvelopele semi-slick la cele slick.

Obiectivul rămâne neschimbat

Alexandru se declară pregătit pentru a doua provocare a sezonului: „Abia aștept să mă reîntorc la Spa, mai ales după debutul fantastic pe podium de luna trecută. Deși nu pot prezice impactul schimbărilor din echipă, obiectivul meu va rămâne același ca în fiecare etapă: podiumul. Folosirea anvelopelor slick va fi interesantă, însă nu în totalitate pozitivă, după părerea mea. Trecerea prin Eau Rouge si Raidillon cred că se va realiza de data aceasta fără probleme cu accelerația la podea, eliminând provocarea și diferențele de pilotaj de la etapa precedentă, unde combinația aceasta de viraje era cu adevărat dificilă și nu era la îndemâna tuturor. Sper să eliminăm greșelile din calificări și să plecăm mai din față, însă, ca de obicei, doar performanța de ansamblu din cursă va fi decisivă. Sper să repetăm parcursul fără greșeli de data trecută și să reușesc să fiu și mai rapid prin trafic de această dată. Timpul de acomodare va fi scurt și nu vom putea lua parte la prima sesiune de antrenamente libere, așa că weekend-ul propriu-zis va începe pentru noi sâmbătă. Cu toate acestea sunt optimist, întrucât și data trecută am trecut direct la acțiune.”

Loading...

2 comentarii

tzunny 09:02:38 / 31 Mai 2018
Succes!

Bafta Alex!

15:01:54 / 31 Mai 2018
Pentru tzunny

Merci man!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1909 secunde