Un deputat constănțean a dus problema apei calde până în Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rezolvarea e doar temporară

Un deputat constănțean a dus problema apei calde până în Guvern

Administrație 03 Octombrie 2018 / 17:37 736 accesări
Deputatul George Vișan: „CA-ul Electrocentrale Constanța întreprinde acțiuni de PR în loc să fie preocupat de identificarea unor soluții tehnice și fiabile care să prevină această situație critică”

Deputatul George Vișan: „CA-ul Electrocentrale Constanța întreprinde acțiuni de PR în loc să fie preocupat de identificarea unor soluții tehnice și fiabile care să prevină această situație critică”

Chiar dacă apa caldă a revenit la robinetele constănțenilor, nu poate garanta nimeniu că acest lucru este pentru totdeauna, câtă vreme soluția adoptată de autorități este una temporară. De aceea, această problemă încă stârnește interesul parlamentarilor constănțeni. În ședința Parlamentului din 2 octombrie, deputatul PSD Constanța George Vișan a avut o intervenție în care îi solicită Ministrului Energiei, Anton Anton, soluționarea de urgență a situației de criză în care sunt puși constănțenii prin sistarea furnizării apei calde. Deputatul social-democrat îi atrage atenția acestuia că ministerul pe care îl conduce este acționar unic la Electrocentrale Constanța și este necesar să se implice în rezolvarea neîntarziată a situației revoltătoare pentru cetățenii municipiului. „Primăria Constanța, Consiliul Local, cât și RADET Constanța au întreprins toate acțiunile necesare menținerii în funcțiune a CET Palas și au căutat mereu soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Electrocentrale Constanța, prin achitarea sumei de 584 de milioane de lei chiar dacă prestațiile începand cu 2014 pană în prezent s-au situat în jurul sumei de 573 de milioane de lei. Domnule Ministru, în calitatea dumneavoastră de acționar unic la Electrocentrale Constanța ați fost informat cu privire la această măsură extremă de a sista furnizarea agentului termic, lăsand fără apă caldă mai bine de 150.000 de cetățeni? Care sunt planurile concrete de retehnologizare și eficientizare a Electrocentrale Constanța?”, a întrebat Vișan.

(IN)COMPETENȚA MEMBRILOR CA, O ALTĂ PROBLEMĂ

În interpelarea sa, Vișan punctează și managementul defectuos al actualului Consiliu de Administrație în gestionarea acestei situații de criză. „Care sunt criteriile de evaluare a performanței Consiliului de Administrare al Electrocentrale Constanța și ce proiecte de retehnologizare a unității de producție CET Palas au fost prinse în planul de management? CA-ul Electrocentrale Constanța întreprinde acțiuni de PR trimițand scrisori către clienții RADET în loc să fie preocupat de identificarea unor soluții tehnice și fiabile care să prevină această situație critică”. În încheierea intervenției sale, deputatatul constănțean îi solicită ministrului să prezinte public măsurile pe care le are în vedere în privința actualului Consiliu de Administrație, inclusiv demitarea membrilor acestuia pe fondul lipsei de responsabilitate și viziune în rezolvarea problemelor existente ale Electrocentrale Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1841 secunde