Un deputat PSD cere ca Ana Birchall să fie demisă din Guvern sau exclusă din partid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un deputat PSD cere ca Ana Birchall să fie demisă din Guvern sau exclusă din partid
Politică 18 Septembrie 2019 / 12:53 1567 accesări 0 comentarii

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susţine abuzurile din justiţie. „Aş vrea să spun de la început că declaraţiile «încă colegei» Birchall nu reprezintă nici poziţia politică a partidului nostru şi nici poziţia asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România , ci a unei persoane demise din funcţia de ministru al Justiţiei de către premierul Viorica Dăncilă şi ţinută forţat în această funcţie de către prietenul acestei “colege“, Klaus Iohanis, prieten căruia Birchall i-a şi mulţumit anterior refuzului numirii Danei Gârbovan, în declaraţia de presă din Camera Deputaţilor, anticipând menţinerea ei în funcţia de ministru al Justiţiei în dauna Danei Gârbovan, un judecător şi un profesionist desăvârşit", a scris deputatul PSD Cătălin Rădulescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Social-democratul a acuzat-o pe Ana Birchall că susţine abuzurile din justiţie şi că "îşi bate joc de voturile date PSD de milioane de români" şi "de lupta magistraţilor pentru stoparea abuzurilor". "Această «colegă» îşi bate joc de voturile date PSD-ului de milioane de români şi de lupta din ultimii ani a asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România pentru stoparea abuzurilor procurorilor DNA , din ultimii 8 ani . Prin încercarea repetată şi continuă a acesteia de a bloca pe de-o parte numirea în funcţia de şef al SIIJ a Adinei Florea şi, pe de altă parte, de a desfiinţa Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, «colega»Birchall vrea să legitimeze toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor DNA, acuzaţi şi dovediţi atât de forurile CSM şi ale Inspecţiei judiciare, cât şi de instanţele judecătoreşti, procurori ca: Onea, Portocală , Kovesi, Vartic, Man, procuroarea care trăgea pe jos o fetiţă, procurorii de la Caracal sau procurori DNA haștagisti din: Timi , Iaşi, Braşov, Prahova, Caraş, Bihor, Cluj, Dolj , Argeş, Vâlcea etc., care au făcut dosare la comandă pe ţinte, au anchetat, instrumentat şi, împreuna cu oameni din SRI conduşi de Maior şi Coldea, au hotărât împreună cu judecători afiliaţi statului mafiot paralel, condamnarea oamenilor nevinovaţi sau au acoperit reţele de crimă organizată, proxeneţi şi clanuri mafiote . Acest lucru nu poate fi permis",a mai scris Răduelscu.

Chestorul Camerei Deputaţilor a mai spus că CEx-ul de miercuri trebuie să hotărască demiterea din funcţia de ministru al Justiţiei a Anei Birchall sau excluderea acesteia din partid. "CEx-ul de astăzi va trebui să hotărască între demiterea din funcţia de ministru sau excluderea din partid a acestei “colege“ care, în primul rând, ştirbeşte autoritatea preşedintelui PSD Viorica Dăncilă, prin declaraţiile sale, nevalidate politic de partidul nostru şi, pe de altă parte, afectează parcursul mobilizator al membrilor PSD (şi nu numai ) în viitoarea campanie prezidenţială care stă să înceapă!", mai notează Rădulescu.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat marţi că grupul interministerial pe care l-a înființat nu susţine funcţionarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă, concluziile raportului fiind preliminare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.141 secunde