Un elev constănțean de aur la Balcaniada de Matematică 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tinerii de excepție ai orașului

Un elev constănțean de aur la Balcaniada de Matematică 2018

Educație 28 Iunie 2018 / 15:37 3794 accesări

Vlad Vergelea, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică Constanța, a adus acasă medalia de aur obținută la Olimpiada Balcanică de Matematică – Juniori, ce s-a desfășurat anul acesta în Rhodos, Grecia. Vlad participă la concursuri de performanță în matematică de ani de zile și are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee. Anul acesta a fost singurul constănțean din lotul internațional pentru juniori, oglindind performanța lui Edis Memis de la seniori, care, de asemenea, a obtinut medalia de aur la Balcaniada de matematica pentru seniori, ce s-a desfasurat in luna mai în Serbia.

Balcaniada de matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține 4 ore și jumătate. Elevul menționează că nu i s-au părut, totuși, foarte grele subiectele, deși a observat că alți colegi de competiție au avut dificultăți.

Vlad a obținut medalia de aur la această competiție și, alături de alți 5 elevi români, majoritatea din București, toți elevi eminenți, premiați cu alte patru medalii de aur, au poziționat România pe primul loc în clasamentul neoficial al numărului de medalii. Pentru a fi selectat în lotul național de la Balcaniada, Vlad a reprezentat Constanța la Olimpiada Națională de Matematică de la Satu Mare, unde a obținut Medalia de aur și Mențiune MEN, a făcut parte din cei 48 de elevi juniori luați în considerare pentru lot, după care a trecut prin alte cinci probe de baraj, care au dus la actualul lot de șase persoane.

În palmaresul lui Vlad de anul acesta sunt și: Premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asociația croată „Young gifted Mathematicians Marin Getaldic“, Medalia de aur la Concursul Național Stelele matematicii, organizat deSocietatea de Stiinte Matematice din Romania, Medalia de aur la Concursul Internațional „Mathematical Danube Competition“, Medalia de argint la Olimpiada Iraniana de Geometrie și Medalia de aur la Concursul Internațional „Mathematical Grammar School Cup“.

Un elev deosebit, apreciat de toți profesorii, Vlad este foarte ambițios în ceea ce privește propriul viitor și dispus să muncească în continuare pentru a-și dobândi visul – acela de a studia la o universitate de prestigiu din Statele Unite sau Marea Britanie. Din experiența intenațională dobândită până acum, Vlad a putut să-și facă o părere despre sistemul de educație la nivel de performanță și îl apreciază foarte mult pe cel american, în care se investește foarte mult în educație. Vlad este mentorat și se pregătește cu prof. Cristina Văcărescu.12
Pagina a fost generata in 0.7235 secunde