Un eveniment extraordinar: Călușarii vin în vizită la Marina Română

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un eveniment extraordinar: Călușarii vin în vizită la Marina Română

Divertisment 07 August 2018 / 15:47 2170 accesări

Un eveniment extraordinar va avea loc în acest an, cu prilejul Zilei Marinei Române, la Constanţa! Cu acordul Statului Major al Forțelor Navale, o delegație a comunelor Bîrla (județul Argeș) și Tufeni (județul Olt), la inițiativa unui grup de marinari militari originari din localitățile respective, va prezenta un spectacol comun susținut de Ansamblul folcloric “Floricica” din Bîrla (județul Argeș), Ansamblul folcloric “Tufeneanca” din Tufeni (județul Olt) și o formație de călușari cu tradiții istorice în domeniu.

Tinerii artiști din cele două comune vor “povesti” publicului de pe litoralul românesc arta căluşului, cel mai renumit dans popular tradițional românesc din zona Olteniei și Munteniei.
Programul artistic va fi prezentat în ziua de 10 august 2018, ora 19.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei și în ziua de 11 august 2018, ora 10.30, în Portul Militar Constanța. Sâmbătă, 11 august 2018, artiștii vor participa la activitățile organizate în Portul Militar Constanța cu ocazia Zilei Porților Deschise în porturile militare. Ceremonia de încheiere a deplasării în Constanța a delegației comunelor Bîrla și Tufeni va avea loc la 11 august 2018, la bordul Navei-Școală Mircea.
Organizatorii speră că, prin desfășurarea de activități de acest gen, mirajul mării și bucuriile vieții de marină vor atrage și în continuare la Constanța copii valoroși și talentați din mediul rural, care vor găsi în învățământul militar de marină (Colegiul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza, Academia Navală Mircea cel Bătrân și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Amiral Ion Murgescu) o șansă irepetabilă de a iubi marea și de a sluji Marina Militară similară celei pe care au avut-o înaintașii lor.12