Un fost europarlamentar român, despre fondul de recuperare propus de Merkel şi Macron: un element de propagandă pentru a genera speranţe în rândul antreprenorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un fost europarlamentar român, despre fondul de recuperare propus de Merkel şi Macron: un element de propagandă pentru a genera speranţe în rândul antreprenorilor

Politică 20 Mai 2020 / 13:48 1130 accesări

Franţa şi Germania propun un fond europeande recuperare de 500 mld. de euro pentru ţările afectate de pandemie. Petru Luhan, fost europarlamentar, vede acest fond ca fiind o variantă amăgitoare pentru tine, ca antreprenor român.

„Eu cred că se creează un entuziasm fals. Dacă nu vorbim de surse adiţionale, surse suplimentare de bani şi dacă nu se vor comunica clar de unde provin aceste sume de bani, cred că este doar un element de propagandă. Doar un element de propagandă pentru a genera speranţe în rândul antreprenorilor”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

Criteriile de distribuire a fondurilor sunt neclare

Teoretic, România ar avea şanse egale cu celelalte state afectate să acceseze o parte din aceşti bani. Dar criteriile de distribuire a fondului sunt încă neclare.

„Eu văd încă foarte multe tratamente inegale la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, România se află în jumătatea de jos în ceeea ce priveşte beneficiile”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

Plus de asta, chiar şi accesaţi, aceşti bani europeni vor ajunge greu la tine. Situaţia ar putea fi similară cu ajutorul oferit de IMM Invest, care are o rată de aprobare a cererilor de doar 6% la aproape o lună distanţă de la lansarea proiectului.

„Este ca şi cum ai pe o bucată de ciocolată pe o masă înaltă şi ai spune copilului: uite, acolo este o ciocolată pentru tine. Dar copilul nu are nicio şansă pentru că e micuţ să ajungă la ciocolata respectivă”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

Fostul europarlamentar susţine că ar trebui să investim în agricultură şi IT din fondurile europene nerambursabile pe care le avem deja la dispoziţie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1923 secunde