Un inginer român a murit la bordul unei nave, în drum spre China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un inginer român a murit la bordul unei nave, în drum spre China

Eveniment 06 Aprilie 2017 / 13:26 4033 accesări

Un inginer român a murit la bordul unei nave comerciale din Singapore în drum spre China în apele statului malaysian Sabah (est), relatează Yahoo News.

Mevlit Stelian, în vârstă de 36 de ani, a decedat miercuri dimineaţa, către ora locală 9.30 (4.30, ora României) în sala motoarelor. O cerere a fost transmisă Agenţiei Maritime Malaysiene, printr-un centru de la Kuala Lumpur, ca trupul să-i fie transportat pe cale aeriană la un spital. Nava se afla la 277 de kilometri în largul Lauban. ”Agentul navei a contactat iniţial Lauban, însă spitalul de acolo nu dispune” de echipament adecvat, a declarat adjunctul şeful poliţiei districtuale, Chandra, citat într-un comunicat. Stelian ”a fost adus apoi aici cu un elicopter al Forţelor aeriene, pentru a primi tratament la Spitalul Regina Elizabeth”, adaugă el, scrie News.ro. La sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Kota Kinabalu, la ora locală 15.00 (10.00, ora României), personalul medical care-l aştepta a anunţat poliţia că tânărul a murit. O investigaţie iniţială a arătat că nu existau răni pe corpul defunctului, iar o autopsie urma să fie efectuată joi. Poliţia nu a fost în măsură să ia declaraţii de la cei 15 membri ai echipajului, deoarece nava şi-a continuat drumul către Shekou, în China. Stelian, căsătorit, era al treilea inginer al navei Berge Bulk Maritime Pte Ltd din Singapore. El a început să lucreze pentru companie în urmă cu o săptămână.

Potrivit Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, Stelian Mevlit, ofițer mecanic la bordul navei Berge Artic, sub pavilion Panama, a murit, miercuri, la bordul vasului. ”După primele informații, acesta ar fi suferit un accident”, a spus Adrian Mihălcioiu. „Se pare că marinarul a căzut de la înălțime, de pe o scară, și ar fi suferit răni la cap“. ”Mâine vom afla cauza exactă a morții. Ministerul Afacerilor Eexterne, prin serviciul consular român din Malaezia, este în legătură cu noi, cu autoritățile, cu soția și medicii spitalului”, a spus liderul SLN.

Stelian Mevlit era căsătorit și nu avea copii, soția acestuia fiind informată încă de miercuri de către agenția de crewing prin care a plecat navigatorul. ”Formalitățile de repatriere au început și se va acționa cu toată celeritatea pentru o cât mai urgentă repatriere a corpului neînsuflețit. Stelian Mevlit nu era membru al Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), dar asiguram familia de sprijinul SLN/ITF, cum procedăm de obicei în astfel de cazuri”, a mai spus Adrian Mihălcioiu.12
Pagina a fost generata in 0.1797 secunde