Un inginer silvic, un pădurar și patru angajați, reținuți într-un dosar de tăieri ilegale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un inginer silvic, un pădurar și patru angajați, reținuți într-un dosar de tăieri ilegale

20 Decembrie 2016 / 18:01 420 accesări

Un inginer silvic, un pădurar, administratorul unei firme și trei angajați ai acestei firme, au fost reținuți, marți după-amiaza, într-un dosar privind tăieri ilegale de arbori și furt de arbori, în acest caz fiind făcute în cursul zilei 14 percheziții.

Potrivit Poliției Județene Suceava, poliţiştii din Vatra Dornei, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au făcut, marți, 14 percheziţii domiciliare în municipiul Suceava, municipiul Vatra Dornei, dar şi în localităţi apropiate.

Percheziţiile au fost făcute în cadrul unui dosar penal privind tăieri ilegale de arbori şi furt de arbori care au fost comise în mod repetat pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comercial.

Suspecții sunt acuzați și de comiterea unor fapte asociate infracţiunilor silvice precum fals şi uz de fals, abuz în serviciu, influenţarea declaraţiilor sau mărturie mincinoasă.

În urma percheziţiilor au fost duse la audieri șapte persoane, iar șase dintre acestea - un inginer silvic, un pădurar, un administrator de societate comercială şi trei angajaţi ai societăţii au fost reținuți. La percheziţii au fost ridicate şi indisponibilizate trei vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri, menționează sursa citată.

În acest caz cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1798 secunde