Un milion de avocați europeni își exprimă îngrijorarea față de intruziunea SRI în Justiție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un milion de avocați europeni își exprimă îngrijorarea față de intruziunea SRI în Justiție
22 Mai 2018 / 18:50 1575 accesări 0 comentarii

Abuzurile și ingerințele din Justiția din România ultimilor ani, care au explodat oarecum recent în presa autohtonă, au reușit să ajungă și sub lupa analizei organizațiilor de profil europene. Una dintre rezoluțiile Congresului bianual al Federației Barourilor Europene / The European Bars Federation / Federation des Barreaux d’Europe (FBE), desfășurat la Bologna, în Italia, exprimă profunda îngrijorare a Federației în legătură cu acest fenomen.

Rezoluția Adunării Generale a Federației Barourilor Europene cu privire la intruziunea Serviciului Român de Informații în actul de Justiție din România - Bologna, 19.05.2018, a fost publicată pe 21 mai, pe site-ul organizației cu sediul la Strasbourg, în urma lucrărilor Congresului bianual al FBE, desfășurat la Bologna, în Italia.

"Adunarea Generală a Federației Barourilor Europene (FBE), care reprezintă 250 de barouri membre totalizând peste 1 milion de avocați membri, și-a exprimat, pe data de 19 mai 2018, profunda îngrijorare cu privire la dreptul de acces al cetățenilor români la o instanță liberă și independentă, precum și cu privire la situația judecătorilor, procurorilor și avocaților din România, luând notă că existăo ingerință în independența judecătorilor, procurorilor, avocaților și în administrarea Justiției ca urmare a intruziunii Serviciului Român de Informații în activitatea judecătorilor și procurorilor prin încheierea protocoalelor de cooperare între acest serviciu secret și Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Apel și Parchetul General." - se arată în rezoluția Congresului de la Bologna al FBE.

Loading...
Din aceeaşi secţiune Ale aceluiaşi autor Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1436 secunde