Un mort = 6.216 dolari! Inundaţiile produc catastrofe în India: 9,6 milioane de persoane afectate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
340 de adăposturi pentru sinistrați

Un mort = 6.216 dolari! Inundaţiile produc catastrofe în India: 9,6 milioane de persoane afectate

Externe 16 August 2017 / 15:23 419 accesări

Cel puțin 91 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 9,6 milioane au fost afectate în urma inundațiilor din statul Bihar, situat în estul Indiei, informează agenția Xinhua, citând un anunț făcut miercuri de autorități. Conform informărilor oficiale, ploile torențiale din ultimele trei zile au dus la producerea de inundații care au afectat întinderi mari de terenuri din districtele din nordul și estul orașului Patna, capitala statului Bihar.

Ploile care au căzut fără încetare în bazinele hidrografice din țara vecină Nepal au contribuit la deteriorarea situației, se arată în rapoartele oficiale.

Inundațiile din India au afectat 12 districte, iar situația continuă să se înrăutățească. ''Operațiunile de căutare și salvare sunt în continuă desfășurare'', a declarat reporterilor Nitish Kumar, ministru principal din Bihar. ''Apele în creștere și ploile care au căzut fără încetare au cauzat inundații și pagube importante'', a spus acesta. Mii de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar autoritățile au amenajat 340 de adăposturi pentru sinistrați. Autoritățile guvernamentale locale au anunțat că vor fi oferite compensații de 6.216 dolari pentru fiecare familie care și-a pierdut un membru din cauza inundațiilor, precizează Xinhua. Inundațiile au perturbat traficul feroviar în zonele afectate, iar traficul pe calea ferată între Sitamarhi și Darbhanga a fost întrerupt din cauza șinelor deteriorate. Un purtător de cuvânt guvernamental a declarat că ministrul principal al statului monitorizează îndeaproape situația.

Taguri articol


12