Un nou acord de pace între FARC și guvernul columbian, după eșecul de la referendum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un nou acord de pace între FARC și guvernul columbian, după eșecul de la referendum
13 Noiembrie 2016 / 07:14 156 accesări 0 comentarii

Gherila FARC și guvernul columbian au anunțat sâmbătă în Cuba că au încheiat un tratat de pace revizuit pentru a încerca să salveze acordul istoric care pune capăt celor peste 52 de ani de conflict, respins prin referendum luna trecută în Columbia, transmite AFP.

"Am ajuns la un nou acord de pace final pentru a încheia conflictul armat, care conține schimbări, precizări și contribuții din partea diverselor sectoare ale societății", au anunțat părțile într-un comunicat comun citat la Havana de diplomați din Cuba și Norvegia, țările garante ale procesului de pace.

Gherila marxistă a Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC) și guvernul președintelui Juan Manuel Santos au purtat de la 22 octombrie discuții la Havana în legătură cu schimbările care pot fi făcute pentru a salva acordul semnat la 26 septembrie după patru ani de negocieri în Cuba.

Spre surpriza generală, documentul a fost respins în referendumul de la 2 octombrie, împiedicând punerea sa în aplicare care viza să pună capăt unui conflict armat vechi de 52 de ani soldat cu milioane de victime, decedate, deplasate sau dispărute.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1808 secunde