Un nou caz cu noua tulpină de coronavirus în Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou caz cu noua tulpină de coronavirus în Constanţa

Sănătate, Eveniment 26 Ianuarie 2021 / 18:33 785 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, un nou caz cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie la un pensionar în vârstă de 69 de ani, din Constanţa, care nu a călătorit în Marea Britanie.

Bărbatul a avut primele simptome la sfârşitul anului trecut.

"Încă un caz de infectare cu Sars-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanţa. Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanţa, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din Bucureşti cu stare generală afectată", a precizat Ministerul Sănătăţii.

DSP Constanţa desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz.

"În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecţiei cu tulpina B.1.1.7, se face secvenţierea cu confirmare astăzi, 26.012021. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie şi nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanţa are în desfăşurare o nouă anchetă pentru acest caz", a mai precizat Ministerul Sănătăţii.

Noua tulpină de coronavirus, cu transmisibilitate crescută, a fost depistatăîn România la începutul anului.

Sursă: AgerpresŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2019 secunde