Un nou lăcaș de cult în județul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou lăcaș de cult în județul Constanța

Social 02 Iunie 2016 / 10:36 1033 accesări
Sursa foto: tudorphotoblog.blogspot.com

Sursa foto: tudorphotoblog.blogspot.com

Astăzi, 2 iunie, începând cu ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți locul și va pune piatra de temelie pentru o nouă biserică din Agigea, „Sfântul Efrem cel Nou”, ce va fi situată în cartierul Eroilor (lângă podul nou, zona Sanatoriu). Credincioșii din zonă erau nevoiți să parcurgă aproximativ 3 km până la cel mai apropiat locaș de cult. Biserica va fi construită din lemn, în stilul celor maramureșene.

Sărbătoarea Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel.

Pe 4 iunie, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătorește pe sfinții dobrogeni Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. Cu acest prilej, sâmbătă, 4 iunie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată pe o scenă special amenajată lângă Cripta Martirică de la Niculițel, jud. Tulcea, în care au fost descoperite sfintele moaște.

45 DE ANI DE LA DESCOPERIREA MOAȘTELOR MARTIRILOR DE LA NICULITEL.

Duminică, 5 iunie, începând cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții patru martiri de la Niculițel” din cartierul constănțean Faleză Nord, cu prilejul hramului. Sfinții martiri Zotic, Atal, Camasis şi Filip au fost descoperiți într-o criptă a bazilicii din Niculiţel, judeţul Tulcea. După martiriul lor, moaştele au fost așezate într-o raclă şi depuse în criptă, iar în interior, pe peretele de la intrare, a fost inscripţionat textul „Martirii lui Hristos”, urmat de

numelor lor.Acești patru mucenici de la Niculițel au pătimit împreună, iar martirajul a avut loc în a doua jumătate a secolului al IV-lea. După descoperirea moaștelor, în anul 1971, cu prilejul unor surpări de teren datorate unor ploi abundente, relicvele au fost luate de arhiereul-vicar de atunci, Gherasim Constănţeanul, şi depuse în biserica mânăstirii Cocoşu, din jud. Tulcea, unde se află şi astăzi.

Taguri articol


12