Un nou „majordom virtual“ pentru familia Zuckerberg

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou „majordom virtual“ pentru familia Zuckerberg

Tehnologie 21 Decembrie 2016 / 08:17 567 accesări

Mark Zuckerberg dispune de acum în locuința sa de un ''nou majordom virtual'', numit ''Jarvis''. Fondatorul Facebook a preluat personal proiectul, lucrând în jur de o sută de ore pentru punerea la punct a acestui sistem dotat cu inteligență artificială și inspirat de asistentul virtual ''Jarvis'', care îl ajută pe eroul filmului ''Iron Man'' să-și gestioneze casa.

"În anumite aspecte, această provocare a fost mai simplă decât mă așteptam", a declarat Mark Zuckerberg într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook. "De fapt, alt pariu de-al meu, cel de a alerga 365 mile (aproape 590 km) în 2016, mi-a luat mai mult timp în total", a completat el, citat de France Presse.

Miliardarul în vârstă de 32 ani susține că poate vorbi cu ''Jarvis'' cu ajutorul telefonului sau computerului său și astfel poate controla luminile, temperatura, programarea muzicii sau securitatea casei sale, printre alte caracteristici. „Jarvis'' a fost creat pentru a înțelege când i se vorbește și poate recunoaște fețele. El poate determina dacă un oaspete care sună la ușă este așteptat, caz în care îl lasă să intre, avertizând familia că a sosit cineva, explică Mark Zuckerberg. El intenționează să-și îmbunătățească în continuare ''majordomul'', mai convins ca oricând că tehnologiile bazate pe inteligența artificială vor exploda în următorii cinci până la zece ani.

Marile companii tehnologice s-au lansat într-o cursă a produselor bazate pe inteligența artificială. Pentru marele public, ele iau mai ales forma (sau mai degrabă vocea) unui asistent virtual integrat la smartphone-uri și la un număr tot mai mare de alte produse.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5608 secunde