Un pakistanez a fost condamnat la moarte pentru blasfemie pe Facebook

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un pakistanez a fost condamnat la moarte pentru blasfemie pe Facebook

11 Iunie 2017 / 08:22 218 accesări

Un pakistanez a fost condamnat la moarte pentru blasfemie pe Facebook, au anunțat sâmbătă avocații săi, o primă condamnare de acest fel bazată pe acuzații provenind din rețeaua socială, relatează AFP.

Judecătorul Shabbir Ahmad Awan a anunțat verdictul la Bahawalpur, oraș la circa 600 de kilometri sud de Islamabad, considerând că Taimoor Raza este vinovat că l-a insultat pe profetul Mahomed, a făcut cunoscut procurorul Shafiq Qureshi.

Taimoor Raza a avut o dispută pe Facebook cu privire la islam cu o persoană care s-a dovedit a fi un membru al ministerului pakistanez antiterorist, a informat avocatul apărării, Rana Fida Hussain.

Oficialul respectiv a depus plângere împotriva lui Taimoor Raza bazându-se pe comentariile pe care acesta le făcuse pe rețeaua socială.

Avocatul a susținut că clientul său este nevinovat și că va face apel.

Blasfemia este un subiect extrem de sensibil în Pakistan, țară musulmană conservatoare, unde chiar acuzații nedovedite pot înfierbânta populația, ducând la acte de linșaj sau alte violențe.

Un băiat în vârstă de zece ani a fost ucis, iar alte cinci persoane rănite luna trecută într-un atac asupra unui comisariat de poliție comis de o mulțime dezlănțuită care vroia să linșeze un hindus acuzat de blasfemie. Acesta ar fi publicat o poză considerată incendiară pe rețeaua socială.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2528 secunde