Un politician a ridicat osanale terorismului după moartea jandarmului-erou! A fost reţinut!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un politician a ridicat osanale terorismului după moartea jandarmului-erou! A fost reţinut!

Externe 26 Martie 2018 / 17:11 590 accesări

Franţa este cunoscută ca fiind ţara unui dintre cele mai puternice partide extremiste din întreaga Europă, Frontul Naţional. Din păcate, în umbra acestuia au crescut şi alte formaţiuni cu ideologii ciudate, toate radicalist-extremiste. Unul dintre acestea este „Franţa nesupusă”. Un fost candidat al stângii radicale franceze în alegerile legislative de anul trecut din Franţa din partea respectivului partid a fost reţinut de poliţie pentru apologie adusă terorismului, după ce a salutat, într-o postare de Twitter, moartea jandarmului Arnaud Beltrame, una din victimele atacului jihadist comis vineri în sud-vestul Franţei, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliţiei. Potrivit sursei, fostul candidat din partea formaţiunii „Franţa nesupusă” a fost ridicat duminică de la domiciliul său din Dives-sur-Mer (departamentul Calvados, vest) după ce postat două mesaje în care făcea apologia terorismului şi se bucura pentru moartea locotenent-colonelului Arnaud Beltrame.

Acesta a fost ucis vineri după ce a luat în mod voluntar locul unei femei ţinute ostatică de atacatorul jihadist într-un supermarket din localitatea Tebes, lângă Carcassonne. „Stéphane Poussier este în arest preventiv din această dimineaţă, ora 11:30, pentru apologie adusă unor fapte teroriste, după declaraţiile publicate ieri pe contul său de Twitter”, a confirmat duminică pentru AFP procurorul din Lisieux, David Pamart. Pedeapsa maximă pentru acest tip de infracţiune este de 7 ani de închisoare şi 100.000 de euro amendă. „De fiecare dată când un jandarm e omorât, mă gândesc la prietenul meu Rémi Fraisse”, un tânăr militant ecologist ucis în 2014 de o grenadă lansată de un jandarm, a scris Poussier pe Twitter. „Acum e vorba de un colonel, ce plăcere! Pe lângă asta, încă un alegător al lui Macron mai puţin”, a adăugat el.

Remarcile sale au provocat reacţii aprinse pe Twitter, iar contul său a fost dezactivat.

Poussier a candidat fără succes din partea formaţiunii „Franţa nesupusă” la Calvados. Mesajele sale pe Twitter au fost condamnate de această mişcare şi de liderul ei, Jean-Luc Mélenchon. Preşedintele francez Emanuel Macron a anunţat sâmbătă că lui Arnaud Beltrame, „căzut ca erou”, îi va fi adus un omagiu naţional.

Citește și:

A murit jandarmul care s-a oferit la schimb cu ostaticii, în atacul din Franța

Extrem de emoţionant! Un poliţist erou s-a căsătorit pe patul de moarte cu iubita sa

Taguri articol


12