Un procuror suedez a depus o cerere pentru arestarea lui Julian Assange

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzaţii de viol Un procuror suedez a depus o cerere pentru arestarea lui Julian Assange
Externe 20 Mai 2019 / 12:24 209 accesări 0 comentarii
Procurorul care conduce ancheta privind acuzaţiile de viol împotriva lui Julian Assange, suedeza Eva-Marie Persson

Procurorul care conduce ancheta privind acuzaţiile de viol împotriva lui Julian Assange, suedeza Eva-Marie Persson

Procurorul suedez care conduce ancheta privind acuzaţiile de viol împotriva lui Julian Assange a făcut, luni, o cerere pentru arestarea fondatorului Wikileaks, relatează site-ul agenţiei Reuters. Dacă cererea va fi aprobată, acesta ar fi primul pas în procesul extrădării lui Assange din Marea Britanie.

Săptămâna trecută, procurorii suedezi au redeschis ancheta în cazul de viol de care este acuzat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse.

„I-am cerut Curţii Districtuale să aprobe reţinerea lui Assange în absenţa lui, fiind suspectat de asalt sexual", a declarat luni procuroarea Eva-Marie Persson.

Aceasta a adăugat că, dacă cererea va fi aprobată, va elibera un mandat european de arestare pe numele lui Assange.

Ancheta care îl vizează pe Assange a fost iniţiată după ce două suedeze l-au acuzat pe acesta de infracţiuni de natură sexuală. Pe de altă parte, Assange susţine că acuzaţiile sunt motivate politic, afirmând că relaţiile sexuale cu cele două au fost liber consimţite.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1523 secunde