Un profesor vrea arme la școală ca să-i împuște pe elevi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine îi educă pe elevii din România? Un profesor vrea arme la școală ca să-i împuște pe elevi
Educație 13 Ianuarie 2016 / 17:33 497 accesări 1 comentariu
Un profesor vrea arme la școală ca să-i împuște pe elevi

Un profesor vrea arme la școală ca să-i împuște pe elevi

Un dascăl de la Liceul de Artă ”Hariclea Darclee” din municipiul Brăila a șocat pe toată lumea după ce a publicat un comentariu pe rețeaua de socializare Facebook. El spune că profesorii ar trebui să aibă dreptul de a purta armă la școală, pentru a-i împușca pe elevii care refuză predarea gadget-urilor ori se exprimă injurios. Profesorul Ştefan Lupu, 59 de ani, este cadru didactic la Liceul de Artă din Brăila de mai bine de 3 decenii şi predă muzica, instrument violă şi violoncel. Enervat la culme de ce a citit într-un articol de pe Facebook cu privire la propunerile unei organizații de elevi din România care dorește modificarea statutului elevului, bărbatul a comentat articolul având o contra-propunere.

SĂ-I ÎMPUȘCĂM PE ELEVII INDISCIPLINAȚI ”Fără glumă! Sunt și eu unul din cei care se tem de ziua de mâine a școlii românești! Așa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul drept al folosirii telefoanelor mobile în școală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în școală! De ce? veți întreba... Pentru a-l împușca pe elevul care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeți că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - înaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacții”, a comentat bărbatul.

REACȚII Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, a afirmat că instituția de învățământ trebuie să analizeze comportamentul dascălului. Inspectorul spune că profesorul nu ar fi la prima ieșire de acest fel în mediul online. La rândul său, directorul unității de învățământ, Niculai Enea, a declarat că a avut o primă discuție cu profesorul Ștefan Lupu, care regretă acum cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune întrunirea Comisiei de Etică și Integritate pentru a analiza în ce măsură comentariul profesorului a afectat imaginea școlii. Între timp, pagina de Facebook a profesorului a fost dezactivată, însă reacțiile la comentariul său au continuat să apară. ”Domnul Lupu, cred, ar avea ca singur drept, acela de a purta cămașa de forță într-un spital de specialitate. Ne mirăm de ce tinerii ieșiti de pe băncile școlii, nu sunt tocmai ”întregi” la minte. Păi, cu asemenea dascăli, n-ar trebui să ne mai mire nimic”, a spus o cititoare.

PROBLEME LA NIVELUL ÎNTREGULUI SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT După scandalul lansat de Ministerul Justiției care a făcut publică lista profesorilor universitari care au coordonat și recomandat cărțile scrise de persoanele aflate în regim de detenție, Ministerul Educației dorește să salveze integritatea instituțiilor de învățământ. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a cerut Consiliului Național al Rectorilor (CNR) să solicite universităților o analiză punctuală a cazurilor în care profesorii din respectivele instituții au dat recomandări pentru cărți scrise de deținuți. O situaţie centralizată a măsurilor luate de fiecare universitate în parte va fi centralizată şi transmisă până la data de 11 februarie, potrivit Ministerului Educației. ”Îmi exprim încrederea că instituţiile de învăţământ superior şi cercetare vor analiza cu celeritate cazurile, la nivelul consiliilor de etică, pentru a decide şi a lua măsurile care se impun”, a declarat ministrul Adrian Curaj. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunţat, marţi, că va propune Guvernului, în prima şedinţă din februarie, emiterea unei ordonanțe de urgență pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deținuții care scriu lucrări științifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte.Pagina a fost generata in 0.1275 secunde