Un scurtcircuit, cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un scurtcircuit, cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Eveniment 19 Octombrie 2021 / 19:40 678 accesări

La stația de distribuție a oxigenului a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța se folosesc dispozitive neprotejate corespunzător și care produc scântei.

Aceasta este doar una dintre numeroasele deficiențe găsite de pompieri în urma controalelor la spitalul cuprins de flăcări în urmă cu 2 săptămâni.

Principala ipoteză care se conturează cu privire la cauza producerii incendiului: un scrutcircuit electric într-unul din saloanele secției de Terapie Intensivă. Acum, specialiștii așteaptă confirmarea expertizelor de laborator.

Nici nu-i de mirare, spun surse judiciare: după controale au ieșit la lumină o serie de nereguli.

Pompierii spun că au constatat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța instalația electrică era precară, iar tuburile de oxigen au fost depozitate necorespunzător.

Mai mult, în staţia de distribuţie oxigen, spaţiu cu risc mare de explozie şi incendiu, se folosesc dispozitive şi unelte neprotejate corespunzător, care produc scântei prin funcţionare.

În aceste condiții, un incendiu nu ar putut fi anunțat la timp pentru că instalaţia de detectare - semnalizare incendiu cu care e echipată o parte din construcţie nu e pusă în funcţiune.

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1424 secunde