Un suspect ucis și alți doi arestați în Indonezia la o zi după atacurile de la Jakarta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un suspect ucis și alți doi arestați în Indonezia la o zi după atacurile de la Jakarta
15 Ianuarie 2016 / 17:11 362 accesări 0 comentarii

Un suspect a fost ucis, iar alţi doi au fost arestaţi vineri, în Indonezia, la o zi după atacurile de la Jakarta, soldate cu şapte morţi, inclusiv cei cinci atacatori, a anunţat poliţia, relatează Reuters online.

Cei trei sunt suspectaţi că fac parte din gruparea Statul Islamic (SI), dar nu sunt implicaţi în mod direct în atacuri, precizează poliţia.

Unul a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, în provincia Sulawesi Central, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi la Cirebon, în provincia Java de Vest, adaugă forţele de ordine.

"Este clar că nu au făcut acest lucru singuri, de aceea căutăm reţelele (...)", a comentat Anton Charliyan, un purtător de cuvânt al poliţiei, referindu-se la autorii atacurilor de joi.

La Jakarta, unele ambasade au rămas închise. Măsurile de securitate au fost consolidate pe Insula Bali, foarte frecventată de turişti.

Tito Karnavian, şeful Poliţiei din Jakarta, a pledat pentru o consolidare atât a mijloacelor de protecţie în faţa ameninţării tot mai puternice pe care o reprezintă jihadiştii din cadrul Statului Islamic, cât şi a colaborării cu ţări vecine în lupta împotriva acestora.Pagina a fost generata in 0.1473 secunde