Un tort ieftin, uşor de făcut şi absolut DELICIOS!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un tort ieftin, uşor de făcut şi absolut DELICIOS!

Culinar 03 Octombrie 2017 / 17:52 7182 accesări

Un desert excelent, deloc complicat, numai bun de pregătit pentru cei dragi! Este vorba despre tortul Pavlova, o reţetă din bucătăria Lidl, despre care se spune că „pe vremuri se pregătea în bucătăriile regale, aşa că îi vei răsfăţa pe cei dragi ca pe nişte capete încoronate”!

Ingrediente

Dacă vrei să faci tortul pentru 12persoane, ingredientele sunt următoarele: 5 ouă, 300 g zahăr, 1 linguriţă oţet, 1 linguriţă esenţă vanilie, 2 linguriţe amidon de porumb, 4 linguri de fulgi de migdale, 500 g fructe de pădure, 1 iaurt grecesc.

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 150 grade Celsius. Bateţi albuşurile până când se întăresc cu ajutorul unui mixer, la putere maximă. Adăugaţi treptat zahăr. Reduceţi viteza şi adăugaţi treptat oţetul, esenţa de vanilie şi amidonul de porumb. Aşezaţi o foaie de copt din hârtie sau teflon în tavă. Aşezaţi mixul de bezea în tava pregătită şi formaţi un cerc de aproximativ 28 cm diametru, cu o depresiune în centru. Presăraţi fulgii de migdale pe laterale şi coaceţi timp de 45 de minute. Lăsaţi să se răcească complet în cuptor. Transferaţi Pavlova de bezea pe un platou. Aşezaţi cu lingura iaurtul grecesc în spaţiul gol din centrul prăjiturii. Aşezaţi frunctele de pădure peste cremă şi presăraţi zahăr pudră înainte de servire.

Taguri articol


12