Un uriaș complex culinar își deschide porțile pentru turiști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un uriaș complex culinar își deschide porțile pentru turiști

Culinar 14 Noiembrie 2017 / 19:56 3810 accesări

Un uriaș parc tematic pentru gastronomi va fi inaungurat mâine la Bologna. Eataly World se întinde pe 10 hectare si reuneşte de la ferme de animale la cele mai rafinate produse culinare italiene. O desfătare pentru simţuri si o afacere profitabilă pentru Italia.

Parcul tematic Eataly World este gândit deoportrivă ca o atracție turistică și ca un centru de conferință pentru specialiști. Toată lumea va avea ce vedea, gusta, studia și cumpăra aici. Mai multe porțiuni sunt amenajate în aer liber, cu miniferme de animale și grădini de legume și fructe. La una din intrări este un afiș pe care scrie: "În Europa sunt 1200 de tipuri de mere. 1000 dintre ele sunt în Italia". Imperiul gastronomic italian include și zeci de restaurante și baruri, cursuri de gătit și 40 de ateliere unde se prepară sute de sortimente de înghețată, paste, specialităși din carne sau cafea. Vizitatorii pot participa activ, de la vânatoarea de trufe la pregătirea înghețatei și fotografia alimentară.

Există o mare sete de cultură italiană în lume, a declarat inițiatorul proiectului.

50 de milioane de turiști străini vizitează anual Italia. Conceptul este unic în lume, iar italienii speră să obțină un profit consistent. Costurile imperiului gastronomic se ridică la 120 de milioane de euro. Sunt așteptați 6 milioane de vizitatori anual, jumătate din străinătate.

Iar din 2018 va fi operațional și hotelul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1928 secunde