Un vaccin bun la toate păcălește sistemul imunitar să atace virușii și celulele canceroase

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un vaccin bun la toate păcălește sistemul imunitar să atace virușii și celulele canceroase

Sănătate 02 Iunie 2016 / 19:06 497 accesări

Vaccinurile au fost create de oamenii de știință pentru a preveni infecțiile virale, însă, acum, o echipă de cercetători germani susține că a creat un vaccin care poate păcăli sistemul nostru imunitar astfel încât să atace virușii sau celulele canceroase. Echipa de cercetători de la Universitatea „Johannes Gutenberg“ din Germania și-a prezentat vaccinul revoluționar în ultimul număr al revistei ”Nature”, apărut miercuri, informația fiind imediat preluată de Russia Today, dar și de alte publicații. Tehnica descrisă de cercetătorii germani implică injectarea de nanoparticule de grăsime modificate genetic cu ARN-ul cancerului. Sistemul imunitar vede aceste nanoparticule de grăsime drept viruși obișnuiți apăruți în sângele pacientului și trece la atacarea lor prin mecanismele proprii de apărare, în special producând celule ”ucigașe” a căror misiune este de a lichida intrușii, în cazul de față, celulele canceroase sau virușii de orice natură.

Vaccinul a fost deja testat pe șoareci de laborator, cu rezultate foarte promițătoare în atacarea agresivă a tumorilor. Acest fapt a încurajat testarea vaccinului și pe un grup-țintă de pacienți suferind de melanom, cancer de piele. Unul dintre pacienți a văzut o reducere a nodulului tumoral după vaccin. Un alt pacient, a cărui tumoră fusese îndepărtată chirurgical, a fost găsit perfect vindecat la șapte săptămâni după vaccin. Al treilea pacient, prezentând opt formațiuni tumorale la nivelul pielii, dar și al plămânilor, a fost găsit în stare clinică stabilă, după administrarea vaccinului, fapt ce sugerează o stagnare în evoluția obișnuită, agresivă, a cancerului. Mai multe rezultate îmbucurătoare despre utilizarea vaccinului revoluționar sunt așteptate spre sfârșitul acestui an, odată cu finalizarea testelor în cazul bolnavilor de cancer de piele.

”Astfel de vaccinuri sunt ușor și rapid de produs, cu costuri reduse, și, teoretic, orice tumoră poate fi anihilată prin intermediul lor”, a declarat șeful echipei de cercetători germani, profesor doctor Ugur Sahin. Acesta crede că tratamentul revoluționar va putea fi disponibil pe piață în termen de cinci ani.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.191 secunde