Un Valentin sărbătorit româneşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de mii de vacanţe

Un Valentin sărbătorit româneşte

Turism 15 Februarie 2018 / 15:26 835 accesări

În jur de 25.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine's Day în minivacanțe în țară, cele mai căutate destinații interne fiind marile orașe, care atrag turiștii cu restaurante și cluburi, hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități SPA din stațiunile balneare și pensiunile rurale, arată un studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În fiecare an, HoReCa este industria conectată cel mai puternic la fenomenul Valentine's Day. Fie că vorbim de hoteluri, restaurante, florării, laboratoare de patiserie, cofetării sau alte activitati conexe turismului, toate s-au pregătit pentru Ziua Îndrăgostiților. „Întrucât Ziua Îndrăgostiţilor a căzut în timpul săptămânii, hotelierii și proprietarii de restaurante au făcut oferte pentru weekendul care urmează acestei sărbători. Pe de altă parte, românii nu vor renunța la distracție chiar dacă vor sărbători în localitatea de reședință, deoarece restaurantele, cluburile și barurile vin cu oferte create special pentru această zi", a declarat prim-vicepreședintele FPTR, Dragoș Răducan.

Ofertele turistice speciale pregătite includ, pe lângă serviciile de cazare, în funcţie de imaginaţia hotelierilor, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emotional, masaj in cuplu, sau aromoterapie.

Pe primul loc în topul destinațiilor care atrag turiști de Valentine's Day se află Valea Prahovei, urmată de stațiunile balneare. Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei la un hotel de 3* şi ajung la 800 lei la un hotel de 5*, pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun si cină festivă.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3* cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel 5* cu demipensiune.

În acest an, hotelierii de pe litoral au creat puține oferte speciale, însă există câteva unități de cazare care așteaptă îndrăgostiții care vor să petreacă câteva zile la malul marii, într-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4* şi 5*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun si cină festivă.

Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurante și cluburile vin și ele cu oferte create special pentru această zi cu tarife începând de la 100 lei.

DRAGOSTE FĂRĂ FRONTIERE

Și în anul 2018, dragostea nu are frontiere, de aceea unii românii aleg să sărbătorească în destinații externe apropiate, astfel că un city break într-un oraș european reprezintă varianta ideală. Fiind perioada de extrasezon, tarifele sunt considerabil mai mici, iar destinații precum Roma și Paris devin mai accesibile, cu tarife pornind de la 130 euro/persoană/pachet. Cu toate acestea, FPTR estimează că în 2018 românii cheltuiesc mai puțin de Sfântul Valentin, din mai multe motive: infrastructura de transport este în continuare neadecvată pentru un flux sporit de turiști; Valentine's Day se succede imediat vacanței elevilor, ceea ce aduce un minus în bugetul românilor; există temeri legate de veniturile viitoare din salarii, ceea ce creează o reținere față de cheltuielile de vacanță.

Taguri articol


12