Un veac de cercetări arheologice la Histria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment editorial Un veac de cercetări arheologice la Histria
Cultură 11 Februarie 2016 / 15:59 506 accesări 1 comentariu
Supplementum-ul revistei „Pontica” este dedicat împlinirii unui secol de cercetări arheologice la Histria

Supplementum-ul revistei „Pontica” este dedicat împlinirii unui secol de cercetări arheologice la Histria

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) se mândrește cu una dintre cele mai longevive manifestări științifice din România, „Pontica”. În 2016, aceasta împlinește 49 de ani, lucrările sale fiind redate în anuarul cu același nume. De altfel, publicația „Pontica”, cu apariție neîntreruptă din anul 1968, reprezintă cartea de vizită a muzeului tomitan.

Cel mai recent număr, al 47-lea, a fost lansat în mai 2015, fiind dedicat memoriei regretatei dr. Zaharia Covacef (15 iunie 1942 - 23 august 2014). La aproape un an distanță, pe 16 februarie, se va lansa și Supplementum-ul III al revistei „Pontica” XLVII (2014), intitulat „Histria, histoire et archéologie en Mer Noire”. Evenimentul editorial va avea loc de la ora 13.30, în aula „Adrian Rădulescu” a MINAC.

„Lucrarea, dedicată împlinirii unui secol de cercetări arheologice la Histria, reunește studii și articole grupate în patru capitole: La Cité (Orașul), Les Découvertes (Descoperiri arheologice), Les Fouilles et l’apport des sciences auxilliaires (Săpături arheologice și contribuția științelor auxiliare) și Numismathique (Numismastică)”, precizează reprezentanții MINAC.

Tipărit la editura Infcon, în condiții tehnice de calitate, volumul de aproximativ 370 de pagini se adresează unui public larg avizat, doritor să cunoască istoria și arheologia cetății Histria.

Citește și:

Revista „Pontica” apare și online

Arheologia dobrogeană, „vedeta” Sesiunii „Pontica”

Constanța, capitala europeană a arheologilor și istoricilor

O viață de arheolog „zugrăvită” în „Pontica”

Loading...

1 comentariu

Vas 16:21:57 / 11 Februarie 2016
trezaur

buna Ziua ,am vizitat acest sit archeologic cu persoane din alte tari ca Romania.imi pare rau dar nu aveti grije de trezaurul ce aveci la Histria.faceti curatenie .taiati iarba faceti publicitate va cred nu sint bani dar nici vointa nu este .imi pare rau pentru voi.va doresc suces

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2024 secunde