Un weekend cu trei spectacole, în trei registre diferite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
TESTOSTERON, PALIATIV ȘI VEETHOVEN..., FĂI! -

Un weekend cu trei spectacole, în trei registre diferite

Cultură 05 Noiembrie 2018 / 16:03 837 accesări

Vineri, 9 noiembrie, de la ora 19.00, îi invităm pe spectatorii noștri la TESTOSTERON, piesa care s-a jucat cu mare succes în luna octombrie, la Gala Națională a Comediei, de la Galați.
Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”, după cum spune chiar regizorul Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz. Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc. În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.
Dat fiind limbajul licențios pe care personajele îl folosesc, nu recomandăm acest spectacol minorilor.

Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 19.00, vă invităm la „PALIATIV”, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani.
Pe scenă sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția. La fel de normal este să „cucerești” femeia care ți-a căzut cu tronc, prin acceptul de a efectua o procedură chirurgicală asupra tatălui ei, mai ales când ea găsește normal să folosească sexul ca monedă de schimb pentru că nu-i ajung banii. Iar aceștia sunt oamenii buni, în care corupția nu a săpat până la psihoză.
În alții puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie.
Tânărul dramaturg Radu Popescu înfățișează o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului.
Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție, Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.
Sensurile din dicționar ale cuvântului PALIATIV sunt următoarele: 1. Medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza. 2. Figurat: Soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă.

Duminică, 11 noiembrie, de la ora 19.00, TSC prezintă spectacolul „Veethoven…, făi!”, o comedie în regia lui Iulian Enache, jucată de trei actori ai Teatrului de Stat Constanța, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Lana Moscaliuc este și autoarea textului, pe care l-a conceput împreună cu Iulian Enache după o idee de Mihail Zoscenko.
Publicul se poate delecta cu povestea unei doctoriţe obsedate de Beethoven, al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica, de Adrian Mihai.

Taguri articol


12