Unde a ascuns un român un kilogram de bijuterii din aur?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unde a ascuns un român un kilogram de bijuterii din aur?!

Eveniment 30 Septembrie 2018 / 15:59 813 accesări

Un brăilean a încercat să bage ilegal în țară peste un kilogram de aur. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche o persoană care a încercat să introducă în ţară peste 1.000 grame bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din aur și fără documente legale.

Potrivit unui comunicat de presă, în data de 29.09.2018, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România. „Astfel, colegii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român I.A., în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul pe raza județului Brăila, 1.016 grame bijuterii din metal alb (brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante), susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase“, se arată în informarea Gărzii de Coastă.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 15.240 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.12
Pagina a fost generata in 0.5661 secunde