Unde își petrec constănțenii vacanța de Sărbători?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cele mai căutate destinații sunt deja ocupate

Unde își petrec constănțenii vacanța de Sărbători?

Turism 22 Noiembrie 2015 / 17:00 1940 accesări

Directorul agenției de turism Icar Tours, Cristian Bărhălescu: ”Constănțenii au căutat zona Sibiului și cea a Bucovinei, unde majoritatea locurilor sunt deja ocupate”.

Directorul agenției de turism Icar Tours, Cristian Bărhălescu: ”Constănțenii au căutat zona Sibiului și cea a Bucovinei, unde majoritatea locurilor sunt deja ocupate”.

Românii au început în ultimii ani să își cumpere din timp vacanțe din agențiile de turism, profitând în acest fel de reducerile pentru rezervări timpurii. ”Există o tendință de doi - trei ani încoace ca rezervările să se facă din ce în ce mai devreme. Instinctele de cumpărare ale românilor s-au devansat, iar dacă vorbim despre sezonul de iarnă 2015, majoritatea rezervărilor, mai ales pentru perioada Crăciunului, sunt făcute”, a declarat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Aurelian Marin, în cadrul deschiderii celei de-a VII-a ediții a Târgului de Turism ”Vacanța” de la Maritimo Shopping Center (20 - 22 noiembrie). Nu e de mirare că cei mai mulți dintre constănțenii care vor pleca din localitate în perioada Sărbătorilor de Iarnă știu deja unde vor merge și au vacanța rezervată. Reprezentanții agențiilor de turism spun că există în fiecare an destinații preferate de constănțeni în perioada Crăciunului și Revelionului. ”Constănțenii au căutat destul de mult zona Sibiului și cea a Bucovinei, unde majoritatea locurilor sunt deja ocupate. Locuri vacante au mai rămas în stațiunile montane considerate mai scumpe”, a declarat directorul agenției de turism Icar Tours, Cristian Bărhălescu. La Rânca, de exemplu, o stațiune căutată de amatorii de sporturi de iarnă, cazarea pe noapte în perioada Sărbătorilor costă 120 - 140 de lei, preț în care este inclus și micul dejun. Apreciată pentru pârtiile de schi este și stațiunea Straja, din județul Hunedoara, unde pachetele de vacanță de Crăciun de 3 nopți cu mic dejun și prânz întârziat pornesc de la 540 de lei de persoană, la o cabană de 3 stele. În preț sunt incluse și mesele festive de Crăciun - Pomana Porcului. În aceeași stațiune, pachetul de vacanță de Revelion, care cuprinde 5 nopți de cazare, cu trei mese pe zi, masă festivă tradițională și porc la proțap, pornește de la 1.500 de lei de persoană. O parte dintre constănțeni vor petrece Sărbătorile de Iarnă peste hotare, în destinații de schi sau vizitând cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. ”În străinătate, constănțenii au cumpărat vacanțe de Sărbători la Istanbul, în Grecia, la Roma, Praga, Paris, Viena. S-au căutat și piețele de Crăciun, care sunt foarte spectaculoase, precum și destinații de schi în Austria sau Bulgaria”, a precizat Cristian Bărhălescu.12