Unde se găsesc cele mai frumoase mărțișoare din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comercianții de mărțișoare de pe stradă au dispărut? Ce alternative ai

Unde se găsesc cele mai frumoase mărțișoare din Constanța

Social 26 Februarie 2017 / 14:36 2208 accesări
Anul acesta, comercianții de pe stradă sunt foarte puțini, majoritatea fiind de găsit pe strada Ștefan cel Mare

Anul acesta, comercianții de pe stradă sunt foarte puțini, majoritatea fiind de găsit pe strada Ștefan cel Mare

Febra cumpărăturilor de 1 și 8 Martie e în toi! Probabil că nu există constănțean care să nu umble, în această perioadă, după cadourile perfecte specifice sărbătorilor de 1 Martie și Ziua Femeii. Spre deosebire de alți ani, în 2017, străzile nu mai sunt atât de pline de comercianți, așa că trebuie să te orientezi în alte părți, în căutarea darurilor perfecte.

Până la venirea calendaristică a primăverii mai e foarte puțin timp, așa că febra cumpărăturilor de mărțișoare, felicitări, flori și alte cadouri pentru 1 Martie și Ziua Femeii e în toi. Dacă, până acum, erai obișnuit să cauți asemenea daruri la tarabele de pe trotuare, anul acesta va trebui să te reorientezi. Spre deosebire de alți ani, în care trotuarele colcăiau de comercianți de mărțișoare, acum abia zărești câte o tarabă pe stradă. Autoritățile locale pun acest lucru pe seama faptului că, începând din acest an, comercianții nu mai au voie să vândă peste tot, ci doar în câteva locuri din oraș, desemnate în acest sens. În plus, anul acesta, mult mai puțini comercianți au solicitat autorizații pentru a putea vinde mărțișoare și cadouri de 8 Martie pe stradă. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în 2017, puțin peste 80 de vânzători au obținut permisiunea de a comercializa daruri specifice Mărțișorului și Zilei Femeii, cei mai mulți fiind de găsit pe strada Ștefan cel Mare, în fața Tomis Mall, în condițiile în care, în alți ani, erau câteva sute de tarabe pe aproape toate trotuarele din municipiu.

UNDE TE POȚI ORIENTA PENTRU A CUMPĂRA CELE MAI FRUMOASE CADOURI?

Târgurile de profil reprezintă o opțiune foarte bună. Marile centre comerciale din municipiu găzduiesc asemenea evenimente, care au o ofertă extrem de largă de cadouri pentru toate vârstele și gusturile. De exemplu, la Centrul Comercial Vivo (fostul Maritimo) are loc, până în 8 Martie, are loc un târg specific axat pe obiecte handmade. Standurile pot fi vizitate între orele 10.00 și 22.00. Nu doar centrele comerciale găzduiesc asemenea evenimente. Muzeul de Artă Populară din Constanța organizează, în perioada 27 februarie - 1 martie 2017, a XIV-a ediţie a Târgului de Mărţişoare, de la care poți cumpăra obiecte lucrate de meșteri populari, din lut, piele, scoici, fir de argint, pietre, materiale textile. Mărțișoare și daruri bune de oferit femeilor se găsesc și la supermarketuri, care au oferte speciale în această perioadă. Dacă nu ai timp de umblat prin magazine, poți să apelezi la internet pentru a achiziționa cadourile ideale pentru sărbătorile de la începutul lui martie. Marele avantaj, dacă alegi această modalitate, este că ai cele mai mari șanse să găsești mărțișoare handmade, pentru că cei mai mulți creatori de obiecte lucrate manual preferă să se promoveze online.12
Pagina a fost generata in 0.3092 secunde