Ungaria are nevoie de până la 4 ani pentru a renunța la țițeiul rusesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ungaria are nevoie de până la 4 ani pentru a renunța la țițeiul rusesc

Externe 27 Mai 2022 / 09:20 787 accesări

Ungaria are nevoie de 3 ani şi jumătate până la 4 pentru a renunţa la ţiţeiul rusesc, pentru a face investiţii uriaşe ca să-și ajusteze economia până când se ajunge la o înţelegere cu privire la toate chestiunile, a declarat şeful de cabinet al prim-ministrului ungar, citat de Reuters.

Comisia Europeană a propus în această lună noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, dar are nevoie de sprijinul unanim al tuturor celor 27 de state membre ale UE, iar Ungaria, fără ieşire la mare şi care depinde puternic de importurile de petrol ruseşti printr-o conductă, le-a blocat.

"Dacă toate celelalte condiţii sunt acolo, atunci 3,5 până la 4 ani ar fi suficient. Dar până la un acord cu privire la toate, nu există un acord cu privire la nimic", a spus Gulyas.

Budapesta a indicat că va avea nevoie de aproximativ 750 de milioane de euro în investiţii pe termen scurt pentru modernizarea rafinăriilor şi extinderea unei conducte ce aduce petrol din Croaţia.

De asemenea, conversia pe termen lung a economiei departe de petrolul rusesc ar putea costa până la 18 miliarde de euro.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1457 secunde