Ungaria nu vrea cote obligatorii de migranţi! UE ar putea fi de acord?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ungaria nu vrea cote obligatorii de migranţi! UE ar putea fi de acord?

Externe 14 Iunie 2018 / 16:02 1255 accesări
Sursa foto: migrantcenter.ro

Sursa foto: migrantcenter.ro

Ungaria are şanse mari în lupta sa împotriva sistemului de cote obligatorii de redistribuire a migranţilor, întrucât o decizie privind un astfel de sistem, care i-ar distribui pe migranţi între statele Uniunii Europene fără o limită superioară, ''ar putea fi amânată sau chiar modificată'', a declarat joi şeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, transmite MTI.

Oficialul ungar a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că, la reuniunea de săptămâna trecută a miniştrilor de interne din Uniunea Europeană, doar cinci state au susţinut propunerea Bulgariei privind un sistem de cote de redistribuire necondiţionate şi obligatorii, iar alte 16 state au respins această propunere. Potrivit lui Gulyas, s-a produs o schimbare în favoarea poziţiei Ungariei, care are "mai mulţi aliaţi acum decât avea în urmă cu câţiva ani sau chiar cu câteva luni". Guvernul ungar speră ca propunerea bulgară să nu fie acceptată la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, care se va concentra asupra migraţiei, a spus oficialul ungar.

Propunerea oficială a Comisiei Europene continuă să aibă în vedere un sistem de cote de redistribuire a solicitanţilor de azil între statele membre fără o limită superioară, dar "avem şanse mari în această luptă", a insistat Gergely Gulyas. El a menţionat pe de altă parte că Ungaria consideră inacceptabil proiectul de buget al UE pentru perioada 2021-2027 întrucât "ia resurse de la statele sărace transferându-le către cele bogate".

Viitorul Ungariei constă în cooperarea europeană, dar guvernul ungar nu va putea accepta propunerea de buget decât dacă aceasta nu pedepseşte ţările care au înregistrat bune performanţe şi o creştere economică semnificativă, a declarat oficialul ungar. Ungaria este favorabilă unui acord şi creării unui sistem corect de compensare a resurselor pierdute din cauza Brexitului, dar nu poate accepta principiul ca statelor membre să le fie luate resurse pentru a fi date migranţilor, a spus Gulyas, care a conchis că "metoda cea mai bună de scădere a cheltuielilor este de a reduce birocraţia de la Bruxelles".12
Pagina a fost generata in 0.1644 secunde