Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Eveniment 19 Noiembrie 2023 / 22:28 1006 accesări

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional iar în cursul zilei de luni este programată funcţionarea la puterea nominală, informează Ministerul Energiei.

"Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă cu toţi cei implicaţi în rezolvarea provocărilor apărute la nivelul Sistemului Energetic Naţional, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din zona de sud-est a României. Mulţumirile mele se îndreaptă către echipele de intervenţie care şi-au făcut datoria în condiţii dificile. Enel, Transelectrica şi ceilalţi operatori implicaţi au acţionat cu profesionalism şi promptitudine.

Sistemul energetic naţional şi-a dovedit capacitatea de a funcţiona în condiţii corecte în situaţii extreme, cu rafale de vânt care au depăşit 100 km/h. Problemele apărute au fost locale, nepunând în pericol stabilitatea sistemului energetic naţional. În mod special le mulţumesc specialiştilor de la Nuclearelectrica pentru resincronizarea Unităţii 1 într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de mâine fiind programată funcţionarea la puterea nominală", a declarat ministrul Energiei.

Unitatea 1 a CNE Cernavodăs-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteocare au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali, precizează Ministerul Energiei.Ştiri recomandate

12