Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, repornită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, repornită

Social 10 Decembrie 2017 / 14:52 743 accesări

Societatea Națională Nuclearelectrica (''SNN'') anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național (SEN) în dimineața zilei de 10 decembrie 2017, urmând să atingă puterea nominală în aceeași zi, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

"Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat și deconectată de la SEN în seara zilei de 07.12.2017 pentru efectuarea unor lucrări preventive de verificare, control și intervenții punctuale, asupra unei serii de sisteme, în scopul îmbunătățirii fiabilității acestora în perioada de iarnă: sistemul de excitație a generatorului electric, calibrări, înlocuire kit-uri calificate la mediu, sistemul mecanic al mașinii de încărcat-descărcat combustibil", spun oficialii companiei.

Conform programului de testare a fiabilității echipamentelor anunțat în data de 06.12.2017, la sistemele menționate anterior, suplimentar, s-au realizat pe timpul opririi lucrări de remediere a sistemului de by-pass aferent turbinei, partea clasică a centralei.

"SN Nuclearelectrica SA informează că, în conformitate cu normele de securitate nucleară și procedurile centralei, astfel de intervenții se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită. Activitățile mai sus menționate au fost realizate în perioada opririi în condiții de securitate nucleară, siguranță personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător. În calitate de operator al unităților nucleare de la Cernavodă, SN Nuclearelectrica SA își rezervă dreptul de a-și efectua lucrările preventive de testare, control și remediere în strictă conformitate cu standardele de securitate nucleară și programele de mententanță preventivă, comunicate că atare către CNCAN", au adăugat oficialii SNN.12
Pagina a fost generata in 0.2016 secunde