Uniunea Europeană a aprobat legislația privind controlul conținutului on-line

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uniunea Europeană a aprobat legislația privind controlul conținutului on-line

Eveniment 23 Aprilie 2022 / 09:31 670 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Țările UE și europarlamentarii au ajuns sâmbătă la un acord privind noile norme care le impun giganților din domeniul tehnologiei să depună mai multe eforturi pentru a controla conținutul ilegal de pe platformele lor și să plătească o taxă autorităților de reglementare care monitorizează respectarea acestora, transmite Reuters.

Companiilor precum Facebook, Twitter sau Google le va fi interzis să țintească minori cu publicitate online, dar și să permită tehnici de manipulare care obligă oamenii să dea clic pe conținut (clickbait). UE va forța companiile Big Tech să controleze conținutul online într-un mod mai agresiv, și să dezvăluie autorităților de reglementare din UE modul în care abordează dezinformarea și propaganda de război pentru a limita răspândirea informațiilor false.

Companiile de internet vor trebui să ofere termeni și condiții care sunt de înțeles chiar și pentru copii. Direcționarea utilizatorilor online pe baza religiei, sexului sau a preferințelor lor sexuale va fi printre practicile care vor fi interzise. De asemenea, platformele de socializare vor trebui să aibă personal suficient pentru a se ocupa de moderarea conținutului, deoarece utilizatorii vor avea dreptul de a face sesizări și contestații în propria limbă.

În conformitate cu DSA, companiile riscă amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală pentru încălcarea normelor, în timp ce în cazul unor încălcări repetate li s-ar putea interzice să facă afaceri în UE.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1868 secunde