Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat un eveniment de întâmpinare a studenţilor internaţionali

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat un eveniment de întâmpinare a studenţilor internaţionali

Educație 07 Octombrie 2022 / 18:05 845 accesări

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat joi, 6 octombrie 2022, evenimentulWelcome Day in OUC, informează prof. univ. dr. Cristina Duhnea, coordonatorul instituțional al programului Erasmus Plus.

Potrivit sursei citate, activitatea care a avut loc la sediul din strada Ion Vodă nr. 58 s-a adresat studenților internaționali și a avut scopul de a le facilita acomodarea în universitate.

„În cadrul evenimentului am discutat cu studenții noștri internaționali aspecte generale cu privire la viața academică și socială în orașul Constanța și le-am prezentat o serie de detalii administrative: programul activităților didactice, amplasarea sediilor universității sau posibilitatea de a participa la un curs facultativ de limba română. Totodată, le-am oferit participanților informații despre calendarul activităților extracurriculare pe care le-am pregătit, care cuprinde: ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească; o conferință internațională studențească, la care vor participa și invitați din alte centre universitare, din țară și din străinătate; excursii tematice, în Dobrogea și în țară”, precizează prof. univ. dr. Cristina Duhnea.

La întâlnire a participat și președintele asociației Erasmus Student Network Constanța, Andreea-Alina Soltaniuc, care le-a prezentat participanților organizația și oportunitățile de care pot profita studenții internaționali în noul an universitar.

EvenimentulWelcome Day in OUCa făcut parte din activităţile proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), cod CNFIS-FDI-2022-0532, ce are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1475 secunde