Unsprezece balene pilot eşuate, au fost salvate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unsprezece balene pilot eşuate, au fost salvate

Eveniment 11 Februarie 2023 / 15:19 700 accesări
pexels.com

pexels.com

Unsprezece balene pilot care au eşuat în apropierea coastei de vest a Sri Lanka au fost salvate sâmbătă şi au ajuns din nou în mare, au declarat autorităţile pentru protecţia faunei sălbatice, relatează AFP.

Pescarii din satul Kudawa au tras un semnal de alarmă la scurt timp după miezul nopţii, după ce au văzut un grup de 14 balene-pilot pe cale să eşueze în zona de coastă. Trei dintre ele erau deja moarte. Un echipaj al Marinei a sosit pentru a-i ajuta pe pescari să le salveze pe celelalte. După ce au reuşit să împingă balenele suficient de departe în apă, ambarcaţiunile Marinei le-au dus în larg.

"Au fost duse de ambarcaţiunile Marinei în larg, astfel încât să nu existe riscul de a ajunge înapoi pe coastă", a declarat Eranda Gamage, de la Agenţia pentru protecţia faunei sălbatice.

Balenele-pilot, numite astfel pentru că însoţesc uneori navele, pot măsura până la lase metri lungime şi cântăresc o tonă.
Cauzele acestor eşuări majore nu sunt pe deplin cunoscute deşi oamenii de ştiinţă studiază de zeci de ani fenomenul.Ştiri recomandate

12