Unsprezece cadavre, unele prezentând semne de tortură, găsite în orașul mexican Veracruz

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unsprezece cadavre, unele prezentând semne de tortură, găsite în orașul mexican Veracruz

02 Martie 2017 / 16:47 365 accesări

Unsprezece cadavre au fost găsite în apropierea unei zone turistice din orașul mexican Veracruz, la o zi după ce Guvernul a comunicat că va desfășura în zonă poliția federală, în încercarea de a aduce pacea într-un dintre cele mai violente regiuni din statul sud-american, informează Reuters. Trupurile a nouă bărbați și două femei, unele dintre acestea prezentând urme de tortură, au fost găsite în interiorul și în apropierea unui vehicul ce fusese raportat ca fiind furat.

Două dintre cadavre au fost identificate. În anul 2016 au fost raportate peste 20.000 de omucideri, cel mai ridicat nivel de la punerea în funcție a președintelui mexican, Enrique Pena Nieto, în anul 2012. ”Executarea a 11 persoane în suburbiile dintre (portul) Veracruz și Boca del Rio este un act de barbarism”, a declarat guvernatorul Miguel Angel Yunes. ”Este o confruntare între grupările criminale organizate, nu este un (atac) împotriva oamenilor din Veracruz”, a adăugat acesta. Membrii grupării criminale ar fi lăsat scris un mesaj în apropierea cadavrelor, dar nu au fost oferite detalii despre acesta.

Veracruz este cartierul general al unor carteluri precum Zetas, Jalisco New Generation, CJNG, ce-și dispută teritorii ale traficului de droguri.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1966 secunde