Unul din dosarele lui Constantinescu, ar putea fi rejudecat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sentința de condamnare la închisoare poate fi anulată sau modificată

Unul din dosarele lui Constantinescu, ar putea fi rejudecat

08 Decembrie 2016 / 10:31 3012 accesări

Sentința prin care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare ar putea fi anulată sau modificată. Asta pentru că recursul în casație formulat împotriva sentinței a fost admis în principiu de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Asta înseamnă că dosarul privitor la subfinanțarea Centrului Militar Zonal va fi reanalizat, iar sentința s-ar putea modifica.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au admis în principiu miercuri, 7 decembrie, recursul în casație înaintat de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu în dosarul "CMZ", în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Decizia de admitere în principiu a recursului a fost publicată joi, 8 decembrie.

DECIZIA CARE AR PUTEA SCHIMBA HOTĂRÂREA DE CONDAMNARE

Amintim că, în acest dosar, Constantinescu a fost judecat pentru subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța și a fost condamnat definitiv. În urma deciziei ICCJ, magistrații vor judeca recursul care poate modifica sau poate anula hotărârea de condamnare. Redăm integral minuta deciziei magistraților Curții Supreme: „Admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva deciziei penale nr.768/P din 29.06.2016 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 821/36/2015. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie completului C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 11.01.2017, ora 9.00, când se va discuta cererea de suspendare a executării hotărârii. Dispune citarea recurentului inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel şi a intimatei părţi civile Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General. Emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru recurentul inculpat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

BUCUREȘTI - HĂIS, CONSTANȚA - CEA

Interesant este că hotărârea ICCJ vine la aproape o lună și jumătate după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au respins contestația în anulare depusă de Constantinescu în același dosar. La fel ca și recursul în casație, contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, care ar fi putut anula sau schimba sentința de condamnare.

Citește și:

Recursul în casație în dosarul „CMZ“, trimis la Instanța Supremă după trei luni

Judecătorii au respins cererea de rejudecare a dosarului „CMZ“12
Pagina a fost generata in 0.2924 secunde